5 Ιουνίου 2010

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Ρουμπινί

To EΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ειχε γραψει πολλες φορες την αναγκη μιας γεναιας υποτιμησης του Ευρω εναντι του δολλαριου (1-1 $-Ε) η ακομα και 0.90-1 ωστε να ανακαμψει η οικονομια και να βελτιωθει ο δεικτης εξαγωγων, αλλα και να ενισχυθει ο τουρισμος και η ναυτιλια, δεδομενου οπως γραψαμε ολες οι τραπεζικες πιστωσεις για εμπορικες πραξεις και οι ναυλοι των πλοιων κλεινονται σε δολλαρια- ενω μετατρεποντας οιοδηποτε κερδος απο τις συναλλαγες αυτες (απο δολλαρια σε ευρω) ,χανεται ενα τουλαχιστον 38/40% των κερδων. (τοτε που το γραψαμε το ευρω ηταν στο 1.40-1)

Ειχαμε επισης γραψει οτι καλο θα ηταν να φυγει η Ελλαδα απο την ζωνη του ευρω, ωστε να δωσουμε χαστουκι στους κερδοσκοπυς που κερδισαν δισεκατομμυρια απο την "πλατη"της ελλαδας , να επανελθη η δραχμη με μια ισοτιμια  420 δρχ ανα δολλαριο/ευρω ωστε να μη μας απασχολουν τα διαφορα "αποτομα και θεαματικα ανεβοκατεβασματα των δυο ξενων νομισματων-"ενω οι ελληνες να μπορουν να διατηρουν στις τραπεζες οποιοδηποτε νομισμα θελουν
Ολοι γνωριζουν την πραγματικη εικονα των ΗΠΑ, η οποια εχει ελλειματα τρισεκατομμυριων, ομως ας ειναι καλα το νομισματοκοπειο τους (!)

Διαβαστε πιο κατω σημερινο αρθρο τοθ γνωστου οικονομολογου Νουριέλ Ρουμπίνι σε συνέντευξή του στην «Tribune de Geneve».
=========================



«Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εξέλθει από το ευρώ  και κυρίως να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της αναγκάζοντας τους πιστωτές της να συναινέσουν σε μεγάλες απώλειες», δηλώνει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι σε συνέντευξή του στην «Tribune de Geneve».



Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, οι επιθέσεις που δέχεται η ευρωζώνη αποτελούν το δεύτερο στάδιο της κρίσης, που ξεκίνησε από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.
Ο κ. Ρουμπινί εκτιμά ακόμη ότι «το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδος μεταθέτει απλώς το πρόβλημα», καθώς, όπως λέει, «όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ιαπωνίας, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τα δημόσια οικονομικά τους, να μειώσουν δηλαδή τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα από τους φόρους».
Κατά τον ίδιο, «η Ευρώπη πρέπει επίσης να αφήσει το ευρώ να διολισθήσει έως την ισοτιμία 1:1 με το δολλάριο, για να γίνει πιο ανταγωνιστική».
Δηλώνει, τέλος, ότι στην ευρωζώνη, περισσότερο από τον πληθωρισμό, η ευρωπαϊκή οικονομία απειλείται από τον αποπληθωρισμό: κρίση, στη συνέχεια ελαφρά ανάκαμψη, που ακολουθείται από μία νέα ύφεση, που οφείλεται στα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται για τη μείωση του ελλείμματος.
Πηγή: ΑΠΕ