14 Οκτωβρίου 2014

Έφτασε στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν


Στην Αθήνα έφτασε στις 7 μ.μ. η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν ως μέλος της ομάδας Βρετανών νομικών που επισκέπτονται την Αθήνα για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η κ. Αλαμουντίν αμέσως μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, για το ξενοδοχείο της, συνοδεία οχήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Το «ραντεβού» της δικηγόρου, που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει οριστεί για την Τετάρτη. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, καθώς και οι Βρετανοί νομικοί Ν. Πάλμερ και Τζ. Ρόμπερτσον, θα συναντηθούν την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Θα προηγηθεί αύριο Τρίτη, στις 12.00 το μεσημέρι, συνάντηση της ομάδας των Βρετανών νομικών με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα.
Όπως ανακοινώθηκε από το δικηγορικό γραφείο «Doughty Street Chambers», η πρώτη φορά που ζητήθηκε από τον κ. Ρόμπερτσον και την κ. Αλαμουντίν να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ήταν το 2011. «Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους», διευκρίνιζε η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα είχε ταχθεί τον περασμένο Μάρτιο και ο δημοφιλής ηθοποιός, Τζορτζ Κλούνεϊ, στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).
naftemporiki