19 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με το διεφθαρμένο κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα

Ευρύτερες συναινέσεις για τη σωτηρία της χώρας και όχι "συναίνεση στη συνενοχή" ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας,μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και όχι μόνο μίας παράταξης".

“Μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σκληρά στην Ευρώπη και θα συγκρουστεί σκληρά στην Ελλάδα με το διεφθαρμένο και γερασμένο κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή εντολή αυτοδυναμίας», ενώ σημείωσε ότι το μνημόνιο τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου και στο νέο τοπίο δεν συμπεριλαμβάνεται η λιτότητα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τρόικα και δεν συμπεριλαμβάνονται οι δεσμεύσεις Σαμαρά.

“Θέλουμε να έχουμε λυμένα τα χέρια μας, όχι απέναντι στην κοινωνία και τον λαό, στον οποίον θα λογοδοτούμε συνεχώς, αλλά απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να κρατήσουν την χώρα μας στην σημερινή κατάσταση” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι βλέπει προσπάθεια να δημιουργηθεί φόβος για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι " έχουμε δεσμευτεί για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που θα ακουμπά επιτέλους τους οικονομικά ισχυρούς.

Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με προοδευτική κλιμάκωση, υψηλό αφορολόγητο όριο και ευρεία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών». Ενώ πρόσθεσε ότι «οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι μέχρι σήμερα φοροαποφεύγουν και φοροδιαφεύγουν μετακυλίοντας τις υποχρεώσεις τους στις πλάτες ενός ολόκληρου κόσμου που υποφέρει.».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί σημειώνοντας πως "δεν έχουμε αυταπάτες τι θα παραλάβουμε".


Για το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ είναι ένα ιστορικό κόμμα με τεράστια παράδοση στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών. Η περιθωριοποίηση, σε τόσο κρίσιμες ιστορικές περιόδους, δεν του ταιριάζει, Θεωρώ ότι την άποψη αυτή την συμμερίζεται όχι μόνο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνικής του βάσης, αλλά και ένα σοβαρό κομμάτι των οργανωμένων του δυνάμεων.

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:


"Μέτρα αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων, βοήθειας σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες και στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα όμως θα προωθηθεί και ένα πλέγμα μέτρων, για την θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας, την θωράκιση της διαφάνειας, την αντιμετώπιση της διαπλοκής, της ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Θεωρώ ότι ο λαός περιμένει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι να γυρίσουμε στο 2009. Αλλά να συγκρουστούμε με το 2009.

Να φέρουμε στη χώρα μια νέα μεταπολίτευση. Να σταματήσουμε τη καταστροφή αλλά και να πολεμήσουμε τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ. Και εμείς μπορούμε γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Χρωστάμε μόνο στο λαό που μας στηρίζει και προσδοκά από μας και σε κανέναν άλλο" κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
pontiki