5 Ιανουαρίου 2015

Κύριο θέμα η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ στους συνταξιούχους της Αυστραλίας

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για τη λύση του θέματος της μη καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ στους δικαιούχους στην Αυστραλία.
Ο ομογενής δικηγόρος, Ιωάννης Τριπιδάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε στο Γραφείο του πρωθυπουργού, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Α. Γεροντόπουλο και τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Το ενδιαφέρον και των δύο για την επίλυση του θέματος και η συνεργασία του δικηγόρου με την διεύθυνση των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, κατέληξε στα εξής:
Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Τριπιδάκης, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Άκη Γεροντόπουλο.
Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Τριπιδάκης, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Άκη Γεροντόπουλο.
- Oι δυσπραγίες στην καταβολή των συντάξεων, ήταν στο πλαίσιο της γενικότερης απλοποιήσεως των διαδικασιών με γνώμονα την ταχύτερη και λιγότερο επιβαρυντική για τους συνταξιούχους καταβολή, λαμβανομένου υπ όψιν ότι το ΙΚΑ συνταξιοδοτεί παγκοσμίως, περισσότερους από 2 εκατομμύρια δικαιούχους.
- Θα δοθούν οδηγίες να μην επηρεαστεί το καθεστώς των καταβολών σε όσους έχουν από ετών υποβάλει τα δικαιολογητικά τους και είχε εγκριθεί η σύνταξή τους -που είναι και η μεγαλύτερη κατηγορία- ώστε να μην απαιτείται να ανοίγεται τραπεζικός λογαριασμός στην Ελλάδα.
- Σε όσους δεν έχει ακόμη εγκριθεί η καταβολή συντάξεως, θα δίδεται δικαίωμα επιλογής πώς και πού επιθυμούν να τους καταβάλλεται (ΣΕΠΑ ή άλλο σύστημα).
Υπερθεματίζοντας, ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλος έδωσε οδηγίες για τη γρήγορη και συνεπή λύση του θέματος, κατά τις διατάξεις της συμβάσεως Ελλάδας-Αυστραλίας και την, εν ανάγκη, συνεργασία του με το Centrelink.
πηγή: neoskosmos.com