10 Ιανουαρίου 2015

H «Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα

Τελευταία δημοσίευση: 09/01/2015 19:06Media
H «Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα
Με τίτλο «"Ναυάγησαν" τα δημόσια έσοδα» κυκλοφορεί σήμερα η «Αγορά». Αποκαλύπτει τη νέα μαύρη τρύπα άνω του 1 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε μόνο τον Δεκέμβριο στον προϋπολογισμό επειδή «κόλλησαν» οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και ληξιπρόθεσμων οφειλών και επειδή πάγωσαν οι φορολογικοί έλεγχοι.
Η εφημερίδα δημοσιεύει μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που καταγράφει το σκηνικό πόλωσης που έχει διαμορφωθεί δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 3% στην πρόθεση ψήφου και 3,6% στην εκτίμηση ψήφου. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 38,6% έναντι 30,6% του Αλέξη Τσίπρα.
Η «Α» φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος δηλώνει για τον Γιώργο Παπανδρέου «Ευτυχώς, δεν ζούμε στην χώρα των λωτοφάγων…», της υποψήφιας της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ερωτάται για το ενδεχόμενο ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα και απαντά «Ο διάλογος κάνει πάντα καλό» και του υπευθύνου Οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη που τονίζει «Δεν θα κάνουμε διαπραγμάτευση με τους υπαλλήλους των δανειστών».
Η εφημερίδα φέρνει στο φως τις μυστικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα και τον ρόλο του στενού συνεργάτη της Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν.
Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.
enikos./gr