7 Μαρτίου 2016

Βόλος: Προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου -


Βόλος: Προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου
Μεγίστη τιμή και ευλογία για τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας συνιστά η έλευση και φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Το τεμάχιο του Σταυρού του Κυρίου  Ιησού Χριστού θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, την Παρασκευή 15/4 (του Ακαθίστου), στις 6.30 μ.μ. ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα υποδεχθεί, με τις δέουσες τιμές, κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και λαού.
 Μετά την προβλεπόμενη δέηση, θα ψαλεί η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το Τίμιο Ξύλο θα βρεθεί στην πόλη του Βόλου και στον ιστορικό Μητροπολιτικό  Ναό, διαρκούσης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ενίσχυση και ευλογία του λαού μας, ο οποίος διέρχεται δύσκολες μέρες και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στην εποχή μας.
Θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 22/4, οπότε θα επιστρέψει στην Έδεσσα.
Ο Μητροπολιτικός μας Ναός έχει καταρτίσει πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων, το οποίο θα δημοσιευθεί προσεχώς.
 
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/index.php?Itemid=1002&id=12228:volos-proskynima-tou-timiou-ksylou-ston-iero-nao-agiou-nikolaou&option=com_k2&view=item#sthash.vpZZpsEl.dpuf