9 Μαρτίου 2016

Αναπτυξιακές συνεργασίες προωθεί στην Αίγυπτο ο Σπίρτζης
Αναπτυξιακές συνεργασίες σε πολλούς τομείς, όπως τα μεγάλα έργα και οι μεταφορές, η ενέργεια , η ναυτιλία ο τουρισμός, θέματα ύδρευσης, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου προωθεί ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης που επισκέπτεται την Αίγυπτο.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχει και ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γ. Τσίπρας, συναντήθηκε  με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Sherif Ismail.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε, ότι αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των διάφορων πτυχών της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως έχουν συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Abdul Fattah El-Sissi στην Ελλάδα.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Αιγύπτου να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η χώρα μας και στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Αίγυπτο.

Ανέφερε, ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών με την Αίγυπτο στους διάφορους τομείς, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε οικονομικές προκλήσεις.

Επεσήμανε ακόμη, ότι οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο επιδιώκουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους και τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες αιγυπτιακές, σε διάφορους τομείς, όπως οι τομείς: επικοινωνιών, κατασκευής αμαξοστοιχιών, λεωφορείων, έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και μετρητών κατανάλωσης νερού, καθώς και στην ανάπτυξη των υποδομών. Εξετάζεται επίσης η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων οργάνωσης τουριστικών και επιχειρηματικών ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ