1 Μαρτίου 2016

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συναντήθηκε ο ΥΠΑΜ

Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ΥΠΑΜ,patriarchi alexandreias, ypam

Tο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αίγυπτο συζήτησαν ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β` σε συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πατριάρχης, «αφού ανέλυσε το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αίγυπτο
αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική, ανέδειξε τον ειρηνοποιό ρόλο της εκκλησίας και τη μεγάλη συμβολή της στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της θρησκευτικής παράδοσης».
Από την πλευρά του ο κ. Φωκαΐδης «εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει και το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο τόσο στην Αίγυπτο όσο και σε ολόκληρη την Αφρική».
Σημείωσε επίσης ότι «η παρουσία του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, σε μια ιστορική πόλη συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών, είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό αλλά και υποβοηθητική την ίδια ώρα, στο έργο που καταβάλει η κυβέρνηση της Αιγύπτου για προαγωγή συνθηκών πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικής προόδου».
Ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος είχε επίσης συνάντηση με την Κυπριακή Αδελφότητα της Αλεξάνδρειας στο οίκημα της, επιστρέφει στην Κύπρο απόψε.
Πηγή: ΚΥΠΕ