7 Μαρτίου 2016

Το μήνυμα από τον Κερκύρας Νεκτάριο για τους άθεους και τους δήθεν πνευματικούς ανθρώπους -

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 ιερούργησε στον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Χλομός.
Στο κήρυγμά του, σημείωσε ότι η Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην Ημέρα της Κρίσεως από τον Κύριό μας, είναι όντως φοβερή για τον κάθε άνθρωπο. Η Αγία μας Εκκλησία καλεί όλους μας μέσα από τη μετάνοια και τηνεπίγνωση του εαυτού μας, να γνωρίσουμε τον Ίδιο το Θεό. 
Ο Κύριός μας λέει ότι αδικώντας έναν αδελφό μας, αδικούμε Εκείνον και όταν φερόμαστε με αγάπη στους ανθρώπους, δείχνουμε αυτή την αγάπη και στον Ίδιο το Θεό.Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην Αποστολική Περικοπή της ημέρας, όπου τόνισε συγκεκριμένα ότι ο ΑπόστολοςΠαύλος έγραφε τις Επιστολές του στους ανθρώπους, με σκοπό να τους ενισχύσει στην πίστη και να τους οικοδομήσει πνευματικά.
Στην Προς Κορινθίους Επιστολή ο Απόστολος των Εθνών αναφερόμενος στα ειδωλόθυτα σημειώνει ότι οι ασθενείς στην πίστη σκανδαλίζονται βλέποντας πολλούς Χριστιανούς να καταναλώνουν αυτά τα ειδωλόθυτα. Όμως ο Χριστός, συνεχίζει,πέθανε και αναστήθηκε και για αυτούς τους αδύναμους στην πίστη. Επομένως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έναντι των άλλων ανθρώπων, διότι η σωτηρία μας δεν κρίνεται από το τι κάνει ο καθένας για τον εαυτό του.  Η σωτηρία είναι συνολική. 
Γι’αυτό μέσα στην Εκκλησία που αποτελεί το Σώμα του Χριστού με τον Ίδιο ως κεφαλή, πρέπει όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε,να αγαπάμε και να αποφεύγουμε την αμαρτία. Μέσω αυτής ακριβώς της συμπόρευσης εντός της Εκκλησίας, έρχεται η Χάριςτου Θεού στη ζωή μας, δίνοντάς της πνευματική διάσταση.Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι χαρακτηρίζονται ως πνευματικοί, διότι είναι μορφωμένοι.
Πνευματικός όμως άνθρωπος είναι εκείνος που κατάφερε να βάλει μέσα στην καρδιά του τη Χάρη του Θεού και αυτή η Χάρις είναι το Πανάγιο ΠνεύμαΕίναι η Φωτίζουσα Χάρις του Θεού. Χωρίς το Άγιο Πνεύμα ο άνθρωπος δεν έχει λόγο ύπαρξης και οδηγείται στον εκμηδενισμό.
Κατόπιν ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι πολλοί υποστηρίζουν σήμερα, κυρίως άνθρωποι του πολιτισμού, ότι μπορούν να πορευτούν οι άνθρωποι και χωρίς Θεό. Βιώνουμε όμως καθημερινά στην κοινωνία μας τα αποτελέσματα αυτής της στάσεως ζωής, με την αλλοτρίωση του ανθρώπου και την αποϊεροποίηση του ανθρωπίνου προσώπου.
Κοντολογίς βιώνουμε τα αποτελέσματα της απομακρύνσεώς μας από το Ζωοδότη Χριστό. Κλείνοντας κάλεσε τους πιστούς να κατανοήσουν ότι όλοι εξαρτόμαστε από το Θεό.
Εάν εκδηλωθούμεεν αγάπη και με σεβασμό στον αδελφό μας, τότε εκδηλώνουμε ταίδια αυτά αισθήματα και στον Κύριό μας.  

φωτογραφία 1_result.JPG

- See more at: http://ekklisiaonline.gr/index.php?Itemid=1002&id=12226:kerkyras-nektarios-pnevmatikos-anthropos-einai-ekeinos-pou-katafere-na-valei-mesa-stin-kardia-tou-to-theo-foto&option=com_k2&view=item#sthash.RcuqPP0r.dpuf