3 Απριλίου 2017

Νοτιορεάτικο πλοίο βυθίστηκε στον νότιο Ατλαντικό


Η τύχη του νοτιοκορεάτικου πλοίου τύπου VLOC Stellar Daisy αγνοείται από την Παρασκευή στον νότιο Ατλαντικό περίπου 2.500 χιλιόμετρα ανοιχτά της Ουρουγουάης, ενώ αγνοούνται επίσης και 22 μέλη του πληρώματός του, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Νότιας Κορέας.
Δύο μέλη του πληρώματος από τις Φιλιππίνες διασώθηκαν το Σάββατο, αλλά οι υπόλοιπες σωστικές λέμβοι που βρέθηκαν στην περιοχή ήταν άδειες.
“Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τα 22 άτομα συνεχίζονται”, δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου εξωτερικών, προσθέτοντας ότι 8 από τους αγνοούμενους είναι Νοτιοκορεάτες και 14 είναι Φιλιππινέζοι.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Νότια Κορέα έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας στην επιχείρηση διάσωσης, με την τελευταία να προσφέρει την Κυριακή ένα αεροσκάφος τύπου KC-130 στην έρευνα για τυχόν επιζώντες.
Το Stellar Daisy ανήκει στην νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή Polaris Shipping με έδρα στο Busan και κατευθυνόταν από την Βραζιλία προς την Κίνα μεταφέροντας φορτίο σιδηρομεταλλεύματος όταν έστειλε σήμα κινδύνου την Παρασκευή.
Το τελευταίο μήνυμα που ελήφθη από το Stellar Daisy την Παρασκευή ανέφερε ότι πλοίο είχε αρχίσει να μπάζει νερά από το αριστερό τμήμα του και να παίρνει έντονη κλίση.
Μέχρι την Κυριακή ήδη είχαν καταφθάσει τέσσερα εμπορικά πλοία στην περιοχή προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της Ουρουγουάης, ένα από τα πλοία εντόπισε πετρελαιοκηλίδα και συντρίμμια πλοίου στο σημείο, κάτι που δείχνει ότι το Stellar Daisy έχει κατά πάσα πιθανότητα βυθιστεί.

e-naytilia.gr