9 Απριλίου 2017

Erdogan: Mια "ήπειρος που σαπίζει" και "κέντρο του ναζισμού" η Ευρώπη

Erdogan: Mια "ήπειρος που σαπίζει" και "κέντρο του ναζισμού" η Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε εκ νέου τα βέλη του εναντίον της Ευρώπης, υποστηρίζοντας σήμερα ότι βλέπει σε εκείνη μια "ήπειρο που σαπίζει" και αποτελεί το "κέντρο του ναζισμού".
"Η Ευρώπη δεν έχει πλέον τίποτα να μας πει, ούτε σε εμάς ούτε σε κανέναν άλλο. Ενώπιόν μας βρίσκεται μια ήπειρος που σαπίζει" δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
σε μια ομιλία στο Μπαλικεσίρ (βορειοδυτικά).
"Τα ρατσιστικά κόμματα κρατούν τους ηγέτες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην παλάμη του χεριού τους" σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
"Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όμως εκείνη των πιέσεων, της βίας και του ναζισμού", σύμφωνα με τον ίδιο.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν έπειτα από εβδομάδες έντονων διαξιφισμών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας μετά την ακύρωση των συγκεντρώσεων στήριξης του Τούρκου προέδρου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Ενώ απομένουν 10 ημέρες από το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει να κεφαλοποιήσει την οργή που πυροδότησε στην Τουρκία η απαγόρευση των συγκεντρώσεων υπέρ του στην Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ