«Ο,τι και αν γίνει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Αλλωστε έχουν συμβάλει ήδη με το παραπάνω», σημείωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή φορολογικών συντελεστών».
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να «σπάσει η συνήθεια του παρελθόντος και οι νέοι επιχειρηματίες να εκφράσουν τη γνώμη και τις απόψεις τους δημιουργώντας έτσι έναν απευθείας δίαυλο διαλόγου με την κυβέρνηση. «Είμαστε στο πιο κομβικό σημείο μιας μεγάλης προσάθειας, για την έξοδό μας από την οικονομική κρίση. Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού. Έπρεπε να συμμαζέψουμε το έλλειιμμα και τα δημοσιονομικά για να μη χρεοκοπήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι πλέον «να ανακτήσουμε την αξιοπίστία μας και να βγούμε γρήγορα στις αγορές για να δανειστούμε».
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους νέους επιχειρηματίες να συμβάλουν στη δημιουργία μίας νέας σχέσης με το κράτος που δεν θα στηρίζεται «σε πελατειακές σχέσεις και στην κακοδιοίκηση και δεν θα χαρακτηρίζεται από αδικία, ανομία, αυθαιρεσία και το νόμο του ισχυρού».
«Καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει κάνει ποτέ χώρα μέσα σε ένα χρόνο», είπε ο πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας «τον πόνο που αισθάνθηκαν οι Ελληνες». «Αλλά συνέβαλαν και αυτό μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε.
Ο κ. Παπανδρέου, ενόψει και τςη αναμενόμενης αναθεώρησης του ελλείμματος, φρόντισε πάντως να στείλει και ένα αυστηρό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές αλλά ενδεχομένως και τους ευρωπαϊκούς εταίρους: «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλά μέχρι εκεί. Όλοι μέσα και έξω από την Ελλάδα πρέπει να καταλάβουν ότι οι θυσίες των Ελλήνων είναι πρωτόγνωρες».