Υπέρ της επιστροφής των μισθών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την εφαρμογή του Μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.
Στη συνέντευξή του, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις αντίστοιχες στη Γερμανία το Σεπτέμβριο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει βιώσιμη λύση για τη χώρα.
Παρόλα αυτά υπογράμμισε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το «εθνικό βάρος» μόνος του.
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι επιχειρήθηκε να δοθεί η αίσθηση συντεχνίας. Συντεχνίες, σημείωσε, αποτελούν όσοι βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό ενώ χαρακτήρισε εξευτελισμό των μνημονιακών πολιτικών το ενιαίο μισθολόγιο.
Ο ίδιος τάχθηκε κατά της λεηλασίας του δημοσίου ωστόσο εμφανίστηκε θετικός στη συνύπαρξη του ελληνικού δημοσίου με ιδιώτες επενδυτές, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιες επενδύσεις με κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Για το ευρώ, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που δίνει στην Ελλάδα το κοινό νόμισμα ενώ τόνισε πως το κόμμα του θα συμμαχήσει «ακόμη και με τον διάβολο» για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι γεννήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία στο λαό μετά την εκταμίευσης της τελευταίας δόσης. «Μας δίνουν τις δόσεις ίσα - ίσα για να μην χρεοκοπήσει ο μηχανισμός των τραπεζών και όχι τα ελληνικά νοικοκυριά», συμπλήρωσε.
Για την τοποθέτηση του βουλευτή Τ. Κουράκη σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας στο παρελθόν. Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας να ενωσουμε το λαό και έχουμε θέση υπέρ εκσυγχρονισμού σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.
Ακόμα χαρακτήρισε επικίνδυνη, ανιστόρητη και ανόητη τη θεωρία των άκρων.