25 Ιουνίου 2009

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΜΠΡΑΔΗΜΑΣ-ΑΘΕΝΣ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ


Θεοδωράκης, Μπραδήμας και Άθενς επίτιμοι διδάκτορες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Αθήνα, 25.06.2009
Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, θα είναι ένας από τους τρεις παραλήπτες τιμητικών διδακτορικών διπλωμάτων κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του Κολλεγίου Deree του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Ο κ. Θεοδωράκης τιμάται με επίτιμο διδακτορικό τόσο για τη διαχρονική προσφορά του στην τέχνη, όσο και για τη συμβολή του στους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μαζί του θα τιμηθούν ο Τζον Μπραδήμας (John Brademas), πρώην πρόεδρος του New York University και επί 22 χρόνια μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς και ο Άντριου Άθενς (Andrew Athens), πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού hellenicare.
Η τελετή αποφοίτησης θα γίνει το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, στις 7 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Όπως και πολλά άλλα διακεκριμένα κολλέγια και πανεπιστήμια, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος κάθε χρόνο απονέμει τιμητικά διδακτορικά διπλώματα σε προσωπικότητες οι οποίες, με το έργο τους και τη δύναμη του παραδείγματός τους, έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του κόσμου μας. Οι τιμώμενοι αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για τα μέλη της αποφοιτώσας τάξης. Ιεράρχες, γερουσιαστές και άλλοι διακεκριμένοι πολιτικοί από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, πρεσβευτές, φιλάνθρωποι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πρόεδροι κορυφαίων πανεπιστημίων και καθηγητές έχουν γίνει στο παρελθόν αποδέκτες τιμητικών διπλωμάτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Φέτος θα αποφοιτήσουν πάνω από 600 σπουδαστές του Deree με τίτλους master, bachelor και associate. Τόσο τα τιμητικά διπλώματα όσο και τα διπλώματα των αποφοίτων θα παραδώσει ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Dr. David G. Horner.
Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ DEREE του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος από την Ένωση Σχολείων και Κολλεγίων Νέας Αγγλίας (NEASC), με μακρά ιστορία στην Ελλάδα (Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ιδρύθηκε το 1875 στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή). Προσφέρει προγράμματα Master’s, Bachelor’s και Associate’s ακολουθώντας πιστά το Αμερικανικό μοντέλο ανώτατης εκπαίδευσης. Σήμερα το Deree έχει πάνω από 25.000 απόφοιτους οι οποίοι εργάζονται σε περισσότερες από 1,700 εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και διεθνώς.