27 Ιουνίου 2009

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Απονομή των βραβείων Gabby! Παρουσία χιλίων εκατό θεατών και πολλών διάσημων Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών έγινε η λαμπερή εκδήλωση στο Reskin Theater του Σικάγο για τα Gabby awards. Ο νέος θεσμός είναι ιδέα του Γρηγόρη Πάππα, εκδότη του ελληνοαμερικανικού περιοδικού «Greek America» και προέδρου του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού και πολιτιστικού οργανισμού με το ίδιο όνομα.
Τα έσοδα της βραδιάς προορίζονται για υποτροφίες που θα δίνονται σε Ελληνοαμερικανούς με σκοπό να έρθουν στην Ελλάδα για σπουδές και να γνωρίσουν την πατρίδα των προγόνων τους.Επειτα από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία στην ιστοσελίδα gabbyawards.com, αναδείχθηκαν έξι νικητές, ένας σε κάθε κατηγορία.
Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκε η Mελίνα Κανακαρίδη (Κινηματογράφος και Θέατρο) και η Oλυμπία Δουκάκη (βραβείο εκτός συναγωνισμού - Lifetime Achievement Award).
Τη βραδιά παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του NBC Αννα Νταβλάντις, ενώ το παρών έδωσαν η Νία Βαρντάλος, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Κάρι Ανθολης (πρόεδρος του HBO Films), και ο επιχειρηματίας του «Shisha» Aλεξ Κατσαμπούρης. Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε πάρτι με ζωντανή ελληνική μουσική από τη Γλυκερία και τον Κώστα Καραφώτη στο ballroom του «Hilton» του Σικάγο, όπου η Μελίνα χόρεψε στους ρυθμούς της Γλυκερίας!