7 Δεκεμβρίου 2010

Εικόνες ντροπής από τη κράτηση μεταναστών στον Έβρο καταγράφει η Human Rights Watch


Μετανάστες που κρατούνται στον Κυπρίνου του Έβρου

Aθήνα
Τους «υπερπλήρεις χώρους κράτησης» των αλλοδαπών στον Έβρο, τις κακές συνθήκες υγιεινής και τους τρόπους πίεσης για να μην υποβάλλονται αιτήσεις για πολιτικό άσυλο καταγράφει η διεθνής οργάνωση Human Rights Watch σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Τέλος στις Απάνθρωπες Συνθήκες Κράτησης για τους Μετανάστες».

Η οργάνωση συστήνει στις ελληνικές Αρχές να μεταφέρουν άμεσα στο άδειο κέντρο κράτησης στη Σάμο τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στους υπερπλήρεις χώρους κράτησης στον Έβρο ενώ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τα 120 ασυνόδευτα ανήλικα που κρατούνται για εβδομάδες στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου από Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Αλγερία, Συρία, Ιράν, Μαρόκο.

Συγχρόνως, συστήνεται η κατάσταση στην Ελλάδα να τεθεί ως επείγον θέμα στη προσεχή διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Ο μεγαλύτερος αριθμός όσων έχουν περάσει τα σύνορα το τελευταίο εξάμηνο, οπότε αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των μεταναστών που περνούν τον Έβρο, είναι όσοι ζητούν άσυλο αλλά και ασυνόδευτα παιδιά, οικογένειες με μικρά παιδιά και γυναίκες μόνες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ένας αιτών άσυλο από την Τουρκία κρατούνταν τέσσερις μήνες στον μικρό χώρο κράτησης στις Φέρρες. Προσθέτει ακόμη ότι ως μέτρο πίεσης για να μην υποβάλλονται αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, οι αλλοδαποί που καταθέτουν αίτηση για πολιτικό άσυλο κρατούνται περισσότερο από εκείνους που δέχονται απόφαση διοικητικής απέλασης και φεύγουν.

Η 175μελής μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης (RABIT) της Frontex, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή στις αρχές Νοεμβρίου, βοηθά τις ελληνικές Αρχές να ανακόψουν την εισροή αλλοδαπών διαθέτοντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ελικόπτερο, σκυλιά και οχήματα. Όμως, όπως αποδεικνύεται από όσους κατορθώνουν να μπουν στη χώρα, απόπειρα εισόδου στη χώρα γίνεται κυρίως από ευάλωτες ομάδες–αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα βασανιστηρίων ή εμπορίας ανθρώπων.

Για το λόγο αυτό η Human Rights Watch ασκεί έντονη κριτική: «Η Frontex δεν μπορεί απλά να κλείσει τα μάτια στην ανθρωπιστική κρίση των αλλοδαπών στα ελληνικά σύνορα. Η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και οι αξίες της ΕΕ απαιτούν να κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι οι αλλοδαποί θα τύχουν ανθρώπινης μεταχείρισης». 

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σ.Σ  Πρεπει να κανουμε προταση στην Οργανωση Human Rights Watch-αντι να κανει κριτκες να μαζεψει χρηματα και να τα φερει  στην Ελλαδα ωστε τους λαθρομεταναστες να τους βαλουμε στο Χιλτον η σε αλλα ξενοδοχεια της Ελλαδας
ετσι για να αυξησουμε τα εσοδα απο τον "τουρισμο" και να εχουμε πληροτητα σε ολα τα ξανοδοχεια της χωρας-
Εχουμε και εμεις αστεγους ελληνες και αναξιοπαθουντες,και  μας φορτωνει ηΤουρκια καθημερινα με λαθρομεταναστες.
Κανενας ομως δεν μας ειπε Που βρισκουν αυτοι οι φτωχοι και "ταλαιπωροι" λαθρομεταναστες τα 3.000 ευρω που πληρωνουν σε τουρκους δουλεμπορους οι οποιοι εχουν θησαυρισει με αυτην την δουλεια εδω και πολλα χρονια, ενω με τα χρηματα αυτα Πακιστανο-Ινδοι και Αφγανοι μπορουν να αγορασουν ακομα και σπιτια στις πατριδες τους η να ζησουν καλα για 10 χρονια χωρις να αγορασουν σπιτια-

Μηπως το προβλημα ειναι αλλου?? Μηπως τα χρηματα αυτα τα πληρωνει η Τουρκια με στοχο να γεμισει την Ευρωπη με λαθρομεταναστες τους οποιους προωθουν  απο το Ελληνικο " El paso" ???
Η μηπως ειναι μια νεα μεθοδος ¨βρωμικου πολεμου" με στοχο την επιβαρυνση της Ελληνικης οικονομιας και την διεθνη κατακραυγη της ?
Και τελος πως καταφερνουν να φθασουν στο Ελληνικο "El Paso"αν δεν εχουν "ανωθεν καλυψη"?

Λυσεις υπαρχουν
1-Αν οι λαθρομεταναστες μπαινουν στην Ελλαδα απο την Τουρκια ειτε απο τα βορεια συνορα η απο τα ανατολικα νησια του Αιγαιου, να αποστελλονται πισω στην τουρκια  με εξοδα της Τουρκικης πρεσβειας στην ελλαδα

2-Για καθε λαθρομεταναστη που ερχεται απο τα συνορα της Τουρκιας-Ελλαδας να θεσπισει η Ε.Ε  ενα ¨τσουχτερο" προστιμο 5.000 ευρω και μονο τοτε θα σταματησει αυτο το φαινομενο