31 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ???

Η διαφαινόμενη εξαίρεση από το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, φαίνεται ότι οδηγεί σε ανάλογη εξέλιξη και το μισθολόγιο όλων όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφάλειας. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι όποιες απορίες αναμένεται να λυθούν στην επικείμενη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ με τον ... υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, που όπως πιθανολογείται θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, μια και η "υψηλή πύλη" της Κατεχάκη και το γραφείο του κ. Παπουτσή, εξακολουθεί να παραμένει άβατο. Εξαίρεση αποτελεί το γραφείο του κ. Όθωνα, από τον οποίο όμως δεν μπορούν ν' αποσπαστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις.
Καλά ενημερωμένες πηγές ωστόσο σημειώνουν, πως παρότι εν κρυπτώ και παραβύστω το υπουργείο Οικονομικών και υπό τη συνεχή πίεση της τρόικας κατάρτισε το ειδικό μισθολόγιο για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς με άγνωστο περιεχόμενο, δεν θα το φέρει στη Βουλή, με δεδομένη την πρόθεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ που αν και συγκυβερνούν, κατέστησαν σαφές ότι η "ανταρσία" που προκλήθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Λοβέρδου, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό εάν θιχτούν περαιτέρω τα συμφέροντα του ένστολου προσωπικού.
Παρότι κόμματα της συγκυβέρνησης, αντλούν αμφότερα σημαντικά υπολογίσιμα για την ανάρρηση στην εξουσία το ένα, τη βιοσιμότητα του το άλλο, τμήματα των ψηφοφόρων τους από τη συγκεκριμένη δεξαμενή κι εν όψει εκλογών ... οψέποτε κι αν γίνουν, δεν ρισκάρουν πιθανές απώλειες.
Από την άλλη πάλι, ούτε το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε τροχιά ελεύθερης πτώσης διακινδυνεύει το κόστος της ανάληψης "ατομικής" ευθύνης με συνέπεια να διεκδικήσει περαιτέρω ... συρρίκνωση του στη δεδομένη συγκυρία.

Το Χρονοεπίδομα 
Τί .όμως  σημαίνει το πάγωμα του μισθολογίου και η διατήρηση στο σημερινό status του απολεσθέντος ... κεκτημένου;  Αυτό που πρωταρχικά θίγεται είναι το χρονοεπίδομα, όπως αυτό αναλύεται στην τριφασική υπόσταση του, με δεδομένο να παραμείνει άγνωστο εάν συμφέρει τελικά η παραμονή στα τσεκουρωμένα με αλλά απτά και σίγουρα σημερινά μισθολογικά δεδομένα, ή θα ήταν συμφέρουσα με υπαγωγή σε ειδική μισθολογική κατηγορία; Το ερώτημα είναι ρητορικό και θα παραμείνει, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το ύψος της σχεδιαζόμενης μείωσης. Εάν ήταν 20% και του επιπέδου των - 300 ευρώ, δεν τίθεται θέμα, καλύτερα η διαμονή στο σήμερα. Εάν όμως ήταν ήταν κάτω του 10% τότε κάποιοι κι αυτοί είναι αρκετοί, χάνουν υπολογίσιμα σεβαστό ετήσιο εισόδημα.
Το χρονοεπίδομα, όπως αυτό προσδιορίζεται από την βαθμολογική προαγωγή, τα χρόνια υπηρεσίας και η μισθολογική προαγωγή με τα χρόνια ανεξαρτήτως βαθμολογικής εξέλιξης, θα ζητηθεί από τους συνδικαλιστές να βγει από την ... "κατάψυξη", πλην όμως κάτι τέτοιο, το ξεπάγωμα του δηλαδή,  θεωρείται εκ προοιμίου ως μια ουτοπία.