11 Ιανουαρίου 2012

Νεκρός πυρηνικός επιστήμονας σε βομβιστική επίθεση στο Ιράν

Τεχεράνη, Ιράν
Eνας καθηγητής Πανεπιστημίου και πυρηνικός επιστήμονας σκοτώθηκε, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του από οδηγό μοτοσικλέτας στην Τεχεράνη την Τετάρτη.

Δύο άνθρωποι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα που προσέγγισε το αυτοκίνητο του Ιρανού επιστήμονα. Ο ένας τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμα δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα του καθηγητή Μοστάφα Αχμάντι-Ροσάν.

Ο Ιρανός επιστήμονας εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο αντικυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου στην Τεχεράνη και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η επίθεση θυμίζει αρκετά τις επιθέσεις κατά πυρηνικών επιστημόνων στο Ιράν πριν από ένα περίπου χρόνο.

«Η βόμβα ήταν μαγνητική, όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)» δήλωσε ο αντικυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.

Για τις δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων το 2010, το Ιράν είχε ρίξει το φταίξιμο στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Και οι δύο χώρες αρνούνται τις κατηγορίες.