27 Απριλίου 2013

Άντρας τρέφεται με ψοφίμια….


Άντρας τρέφεται με ψοφίμια….
Τα τελευταία τριάντα χρόνια, ο Jonathan McGowan ένας επαγγελματίας ταριχευτής τρέφεται με ψοφίμια- σκοτωμένα ζώα που βρίσκει στους δρόμους.
Σε ποια ηλικία όμως αποφάσισε να επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής και γιατί;
Ο Βρετανός ταριχευτής μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian αποκάλυψε «Στην ηλικία των 14 ετών ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό τον τρόπο ζωής, όταν στην άκρη του δρόμου βρήκα μια οχιά και αποφάσισα να την μαγειρέψω! Η γεύση της ήταν υπέροχη αλλά το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον να δοκιμάσω και τις γεύσεις άλλων περίεργων γευστικά ζώων. Συναισθηματικά, ένιωθα καταπληκτικά γιατί ήξερα καλά ότι η κίνησή μου αυτή έκρυβε και οικολογικά πλεονεκτήματα»!
 
Ο ίδιος ζει σε ένα μικρό σπιτάκι μέσα στο δάσος και κάθε Σαββατοκύριακο καλεί τους φίλους του για να δοκιμάσουν και αυτοί τις περίεργες αλλά τόσο ξεχωριστές γεύσεις. Οι ίδιοι, αποκαλύπτουν στην εφημερίδα The Guardian πως περιμένουν πως και πως το γεύμα γιατί ο φίλος τους είναι καταπληκτικός μάγειρας αλλά και γιατί οι ίδιοι δεν έχουν τη συγκεκριμένη γευστική φαντασία.
 
Ο Βρετανός επίσης αποκαλύπτει πως «Οι λαγοί, οι ασβοί και οι φασιανοί αποτελούν τα πιο συνηθισμένα μου ευρήματα. Οι αλεπούδες δε, είναι πολύ νόστιμες, δεν έχουν καθόλου λίπος, ενώ τα βατράχια έχουν την ίδια γεύση με κοτόπουλο. Ακόμα και οι αρουραίοι είναι νόστιμοι! Οι σκαντζόχοιροι μόνο μου προκαλούν αηδία».
Το www.touristorama.com