17 Νοεμβρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Σίσι

Τηλεφωνική, Αναστασιάδη #45 Σίσι,tilefoniki, anastasiadi #45 sisi
O Προεδρος της Αιγυπτου κ Abdel Fatah Sisi με τον Προεδρο της Κυπρου κ Αnastasiadi
Σε συνεχή επαφή για όποιες εξελίξεις προκύπτουν, αναφορικά με θέματα περιφερειακής συνεργασίας αποφάσισαν να βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι μετά από μακράτηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα.
Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για την τηλεφωνική
επικοινωνία των δύο Προέδρων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη Χερσόνησο του Σινά, ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ομόλογο του για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην Ιορδανία, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού την πεποίθηση ότι μέσα από τη συνεργασία των κρατών της περιοχής μπορούν να αντιμετωπιστούν με περισσότερη επιτυχία τα κοινά προβλήματα και οι κοινές προκλήσεις, προς όφελος πάντοτε των λαών της περιοχής.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Σίσι αντάλλαξαν απόψεις επί διμερών θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό τομέα και επί άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Οι δύο Πρόεδροι “συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για όποιες εξελίξεις προκύπτουν, αναφορικά με θέματα περιφερειακής συνεργασίας”, καταλήγει η δήλωση.
Πηγή: ΚΥΠΕ