30 Νοεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση της Kapa Research: Σημάδια φθοράς στην κυβέρνηση – Τρία κόμματα κάτω από το όριο εισόδου στη βουλής

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει δημοσκόπηση της Kapa Research με το ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια φθοράς και τρία από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μένουν εκτός βουλής.
Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ. Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των ερωτηθέντων να κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα.
Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 5,6%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και το ΚΚΕ με 4,4%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.
Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.
Μεγάλο είναι και το ποσοστό των ερωτηθέντων, μεγαλύτερο του 65%, που κρίνει αρνητικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης στα σοβαρά θέματα από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, αυτή κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%.
Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός εάν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία, το 23,5% προκρίνει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Οικουμένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της ΝΔ προτιμά το 37,8%, ενώ παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές θα ήθελε το 25,8%.
Πηγή: Βήμα της Κυριακής