23 Νοεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός Πρόεδρος αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι!

- Διατεθειμένος να παραιτηθεί γιατί όπως είπε δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
- Αιχμές για Σαμαρά και Βορίδη και τις σχέσεις τους με την εταιρεία που θα έκανε τις εκλογές στη ΝΔ
- Κίνηση βουλευτών που δεν θέλουν να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης θα εκδηλωθεί στην Κ.Ο. της ΝΔ όταν συνεδριάσει όπως αποκάλυψε ο Νικήτας Κακλαμάνης
- Εγώ είμαι εκλεγμένος και όχι διορισμένος και δεν παραιτούμαι, απαντά σε Μεϊμαράκη ο Τζιτζικώστας
- Παραιτήθηκαν Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ
- Μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, θα καταθέσει ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης

“Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. “Εγώ θα ζητήσω από κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης και παραιτείται λοιπόν από σήμερα βάζοντας τον όρο το ίδιο όμως να κάνουν τόσο ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και οι άλλοι δύο ανθυποψήφιοι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχει κίνηση βουλευτών που όταν θα συγκλιθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα του ζητήσουν να παραμείνει.
Ο κ. Μεϊμαράκης στην μακροσκελέστατη δήλωσή του είπε ακόμα: “Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα προέδρου σε μια δύσκολη περίοδο και ειδικά ενόψει εκλογών γνωρίζοντας ότι μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστο. Αμέσως μετά άνοιξα το δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές με πολύ σεβασμό. Δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, προσπέρασα ακόμη και χυδαίες προκλήσεις. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης. Και ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το σημείο της τεχνικής βλάβης ως σημείο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα. Φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν και αυτά που λέω τώρα. Οφείλω αμυνόμενος να εξηγήσω στους νεοδημοκράτες ορισμένα ζητήματα. 'Ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί".
Όλοι γνώριζαν, όλοι έχουν ευθύνη
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πέρασε σε ευθεία επίθεση προς όλους εκείνους που κατηγορούν τον ίδιο.
“Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα. Μάλιστα όλοι συμφώνησαν ότι δεν είναι θέμα προέδρου αλλά θέμα προέδρου της ΚΕΦΕ και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που έδωσαν στην εταιρεία δουλειές, όπως ο κ. Βορίδης, που απ' ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της, να ζητούν τώρα την παραίτησή μου. Και ο κύριος Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό και το καράβι πάει να βυθιστεί γιατί κάποιοι γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Όλοι είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία. Τόσο θράσος να λένε ότι φταίω εγώ; Φταίω ίσως που τους εμπιστεύτηκα” ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στο θέμα των διαδικασιών από δω και πέρα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι υπάρχουν πρόσωπα εκτός της Μ. Γιαννάκου, όπως οι κύριοι Ι. Βαρβιτσιώτης, Δ. Σιούφας και η κυρία Μπενάκη που μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του μεταβατικού προέδρου.
“Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και είπα να την παραδώσω, και τον περασμένο Αύγουστο, αλλά κανείς δεν την ήθελε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης που τόνισε πως θα ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη με αφορμή την σύγκληση της Κ.Ο. Για τον προϋπολογισμό να συζητηθεί και το θέμα του μεταβατικού προέδρου.
NEWSIT.GR