2 Σεπτεμβρίου 2016

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ποιος είναι ο νέος καναλάρχης

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ποιος είναι ο νέος καναλάρχης

Για τους περισσότερους το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε γνωστό το το 2010, όταν εξαγόρασε από τον Σωκράτη Κόκκαλη την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο διαγωνισμός για τις νέες τηλεοπτικές άδειες ανέδειξε τον εφοπλιστή με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης έναν από τους νικητές της διαδικασίας, ανοίγοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. 
Γεννημένος στις 30 Ιουλίου του 1967 στον Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι γιος του  εφοπλιστή και πολιτικού Μιλτιάδη Μαρινάκη και της Ειρήνης Καρακατσάνη. Η πορεία του ξεκινά από το Πασαλιμάνι, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την αποφοίτησή του από δημόσιο σχολείο, σπούδασε  διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις διεθνείς σχέσεις. 
 
Ναυτιλία
Το 2015 ήταν μια χρονιά που βρήκε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη λίστα με τους ισχυρότερους εφοπλιστές στον κόσμο. Στα ετήσια βρετανικά ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards τα 2010 και 2014, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκε ως "Greek Shipping Newsmaker of the Year”, ενώ το 2009 η εταιρία του Capital Ship Management Corp εξελέγη ως “Tanker Company of the Year”. Η περσινή χρονιά βρήκε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να φιγουράρει στη 65η θέση της βρετανική έκδοσης Lloyd's List "Power 100" σχετικά με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Σύμφωνα με την ίδια λίστα τα πλοία που είχε στον έλεγχό του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέρχονται σε 65. Δύο από τις εταιρείες του είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο του Nasdaq. 
 
Αθλητισμός
Πέρα από τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ο Βαγγέλης Μαρνάκης έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό. Ειδικότερα, το 2005 ανέλαβε την χρηματοδότηση των ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού ενώ παράλληλα ανακαίνισε το γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" καθιστώντας το αποκλειστικά έδρα των ομάδων βόλεϊ του Ολυμπιακού. Το 2010 εξαγόρασε από τον Σωκράτη Κόκκαλη την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακόςαναλαμβάνοντας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Έχει, επίσης, διατελέσει πρόεδρος της  Super League, καθώς και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
 
Media
Η ενασχόληση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα media ανάγεται από την εποχή που είχε αποκτήσει το 20% των μετοχών του ΣΚΑΙ, σημερινού αντιπάλου του στη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες. Η συνεργασία αυτή δεν μπόρεσε να σταθεί και έτσι σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζεται πλέον να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα.  


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/724359/vaggelis-marinakis-poios-einai-o-neos-kanalarxis#ixzz4J8AIVRNf