14 Σεπτεμβρίου 2016

Το μενού των επαφών του κουαρτέτου

Αθήνα
Πυκνό πρόγραμμα επαφών θα έχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά να στρώσει και το έδαφος για την ομαλή διεξαγωγή της δεύτερης αξιολόγησης. Επί τάπητος θα βρεθεί η αναπτυξιακή στρατηγική, η επισκόπηση των δαπανών, η ανεξαρτησία της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και τα εργασιακά.

Ειδικότερα σήμερα, Τετάρτη, ανοίγει πλήρως η γκάμα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους θεσμούς, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Οι επαφές των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ.Σταθάκη να συναντούν πρώτοι τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου». Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αναπτυξιακή στρατηγική.

Στις 10 τη σκυτάλη παίρνουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, για μια επισκόπηση των δημοσίων δαπανών- κοινωνική πρόνοια.

Από τις 11:00 έως τις 12:30, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και φορολογικά θέματα και απέναντι από το κουαρτέτο θα κάθονται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Από τις 12:30 έως τις 13:30 ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος θα έχει συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί (14:30 έως τις 15:30) με τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Newsroom ΔΟΛ