13 Σεπτεμβρίου 2016

Εξετάζουν ακόμα και εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Εξετάζουν ακόμα και εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Το ενδεχόμενο  () με την χορήγηση ειδικής ένεσης στον δημοσιογράφο , καλούνται να ερευνήσουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στους οποίους ανατέθηκε η προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος.
Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο, ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο, δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να δώσει εντολή εκταφής της σορού του άτυχου δημοσιογράφου για να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Και αυτό θα γίνει γιατί σε αρχικό στάδιο, οι «αμήχανοι» αστυνομικοί του τόπου διαμονής του 63χρονου δημοσιογράφου, δεν φαίνεται να σχημάτισαν δικογραφία για αυτοκτονία και δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.
 Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται αρχικά να καλέσουν για κατάθεση τον γιατρό που φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, να του είχε υποσχεθεί βοήθεια με ειδική ένεση για την ευθανασία, όπως επιθυμούσε ο 63χρονος δημοσιογράφος. Το ίδιο θα γίνει με δημοσιογράφους, με τους οποίους ο Αλέξανδρος Βέλιος βρισκόταν σε επαφή το τελευταίο χρονικό διάστημα, με άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος και στο τέλος με την σύζυγό του. Αν από αυτό τον κύκλο καταθέσεων, κριθεί πως υπήρχε βοήθεια στην υλοποίηση της επιθυμίας του Αλέξανδρου Βέλιου, να πεθάνει όποτε εκείνος ήθελε, τότε δεν αποκλείεται να κριθεί αναγκαία η εκταφή της σορού του προκειμένου να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν είχε λάβει κάποια φαρμακευτική ή άλλη ουσία που προκάλεσε ή επέσπευσε τον θάνατό του.
Αφορμή για την διαταγή της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν το κείμενο δημοσιογράφου, φίλου του Αλέξανδρου Βέλιου, στο οποίο σημειωνόταν πως αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει. Επίσης, αναφερόταν πως ο Αλέξανδρος Βέλιος, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, μιλούσε για «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και εξασφάλισε από κάπου την επίμαχη ένεση-«δηλητήριο» την οποία, όμως, πιθανόν δεν χρησιμοποίησε. Οι αστυνομικοί καλούνται να διερευνήσουν αν υπήρξε συνδρομή στην απόφαση του 63χρονου δημοσιογράφου να δώσει τέλος στη ζωή του, όπως και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο κυκλώματος που προβαίνει σε «ανώδυνες» ευθανασίες.
Σε κείμενο του φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, αναφέρεται πως ο 63χρονος δημοσιογράφος του είχε πει: ««Αύριο παίρνω εξιτήριο. Την Κυριακή θα έρθει ο γιατρός να μου φέρει τη σύριγγα. Θα έρθεις κι εσύ. Δεν χρειάζεται να μου κάνεις ένεση, πλάκα έκανα, θα σου δείξει απλώς πώς να την κουμπώσεις στην “πεταλούδα” που έχω στο στήθος μου. Μετά θα πατήσεις την ένεση. Και φύγε αμέσως. Δικός μου άνθρωπος θα ειδοποιήσει τον γιατρό να έρθει για να πιστοποιήσει το θάνατο, και βέβαια το γραφείο τελετών».
tilegrafima.gr