5 Μαΐου 2017

Τέρενς Κουΐκ: Η Αίγυπτος είναι χώρα ασφαλής για τους τουρίστες

Την έμπρακτη στήριξή του στον αιγυπτιακό τουρισμό, θέλησε να δείξει με την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο Κάιρο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την συνάντησή του με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράν, αλλά και στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην 3η συνάντηση του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κατά την παρουσία του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουίκ, με το χθεσινό του ταξίδι θέλησε να δείξει την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην προσπάθεια τόνωσης του αιγυπτιακού τουρισμού, και την ξεκάθαρη πεποίθησή του ότι η Αίγυπτος είναι μία χώρα ασφαλής για όλους τους τουρίστες και δη τους Έλληνες - θέση που παρουσίασε ο ίδιος και κατά την συνάντησή του με την κ. Μακράν.
«Ο αιγυπτιακός πολιτισμός αποτελεί μία παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουΐκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο αιγυπτιακός τουρισμός αυξήθηκε κατά 51% μέσα σε ένα χρόνο, «αν και ο δρόμος είναι μακρύς» για να φτάσει τις επιδόσεις των παλαιών ετών. Παράλληλα, ο κ. Κουίκ επεσήμανε την προσπάθεια της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά να αναδείξει από κοινού τη σημασία του ελληνικού και του αιγυπτιακού τουρισμού, ειδικά μέσα από το πρόγραμμα που αναπτύσσεται με τις κρουαζιέρες.
«Εμείς που έχουμε επίσης έναν αρχαίο πολιτισμό, όταν βρισκόμαστε στις Πυραμίδες, τη Σφίγγα, την αρχαία Αίγυπτο, βρισκόμαστε εδώ με πάρα πολύ σεβασμό», προσέθεσε ο κ. Κουΐκ, μιλώντας και για τη σύντομη περιήγηση που είχε στα θαυμάσια σοκάκια του Χαν Ελ Χαλίλι. «Ελπίζω ότι μέσα από αυτήν την "αντάρα", όχι μόνον της διεθνούς τρομοκρατίας, αλλά και εκείνων που δεν σέβονται τους πολιτισμούς, ότι ο πολιτισμός θα είναι αυτός που τελικά θα επικρατήσει, γιατί απαρτίζεται από τα σκαλοπάτια που πέρασε η Ανθρωπότητα, από ανθρώπους οι οποίοι άφησαν τέτοια βαριά κληρονομιά, σε πολλά μέρη του κόσμου, στην Ιορδανία, στην Κίνα, το Ιράκ, και βεβαίως στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν πολλά κοινά».
Ανάλογες δηλώσεις στήριξης της Αιγύπτου και του τουρισμού στη Χώρα των Φαραώ και του Νείλου έκανε ο κ. Κουίκ και κατά τη συνάντησή του και με την Αιγυπτία υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μακράν. Όπως ανακοινώσανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο υπουργοί, η Αιγύπτια υπουργός Διασποράς αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα, για να έχει συναντήσεις όπου θα ενισχύσει τον τομέα των Αποδήμων Αιγυπτίων μέσα από την ελληνική τεχνογνωσία, αλλά και μέσα από κοινές ελληνοαιγυπτιακές δράσεις για τον τουρισμό (κυρίως μέσα από Αιγυπτίους και Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό) - γεγονός για το οποίο θα έχει συνάντηση και με την αρμόδια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Εξάλλου, στις εργασίες της 3ης συνάντησης του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και παρουσία του υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, Τάρεκ Καμπίλ, για το θέμα της ασφάλειας που θα πρέπει να αισθάνονται στην Αίγυπτο οι τουρίστες όλου του κόσμου, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η Αίγυπτος είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, και την ασφάλεια αυτή, την αισθάνεσαι έντονη στους δρόμους της πόλης, πολύ περισσότερο από πολλές άλλες πόλεις του κόσμου...».
Η επίσκεψη του κ. Κουίκ καλύφθηκε εκτενώς από τον αιγυπτιακό Τύπο και την τηλεόραση.

nooz.gr