5 Μαΐου 2017

Αυτή είναι η μεταφράστρια του FBI παντρεύτηκε τζιχαντιστή τον οποίο ερευνούσε

Μια μεταφράστρια του FBI, η οποία είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, ταξίδεψε στη Συρία το 2014 και παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή του ISIS. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN  η μεταφράστρια είχε ως αποστολή να μάθει πληροφορίες για τον τζιχαντιστή του ISIS.
metafrastiafbi
Η Ντανιέλα Γκρίν είπε ψέματα στο FBI αναφορικά στο πού επρόκειτο να ταξιδέψει και προειδοποίησε τον σύζυγό της πως η Υπηρεσία τον παρακολουθούσε για διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.
Ο άντρας της, ο Ντένις Κάσπερτ που ειναι ράπερ, θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης στην χώρα και έχει ως αποστολή την στρατολόγηση νέων μελών

 
Η Γκριν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN,  αν και θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με την κατηγορία της  προδοσίας και πως έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Ωστόσο λόγω της συνεργασίας της με τις αρχές στη διαλεύκανση της υπόθεσης της επιβλήθηκε η μικρότερη δυνατή ποινή, αυτή της φυλάκης των δυο ετών.
Η αντίδραση του FBI
«Είναι αναμφίβολα απίστευτη ντροπή για το FBI», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόσθεσε πως υποψιάζεται ότι για να μπει η Γκριν στη Συρία απαιτήθηκε η έγκριση υψηλόβαθμων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους.
«Οι περισσότεροι ξένοι που προσπαθούν να μπουν σε περιοχή του ISIS στη Συρία κινδυνεύουν να τους αποκεφαλίσουν. Οπότε, για να τα καταφέρει εκείνη, μία Αμερικανίδα γυναίκα και εργαζόμενη στο FBI και να μείνει με έναν γνωστό ηγέτη του ISIS, πρέπει όλα να ήταν συντονισμένα», ανέφερε.

olympia
greeknation.gr