28 Φεβρουαρίου 2010

AN ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

Εάν φύγει, και επανελθει η δραχμη - θα καταρρεύσει, τα επιτόκιά της θα εκτοξευτούν, θα της είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος.


Το παιχνιδι που παιζει τωρα δηλαδη η μάχη της Ελλάδας για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του ευρώ, είναι μάχη ολόκληρης της Ευρώπης, της Βρετανίας περιλαμβανομένης.

Η πολιτική και οικονομική εξάρτηση των χωρών της Ευρώπης απο την Ελλαδα πλεον ειναι φανερη, και δεν ειναι λιγοι οι ευρωπαιοι ηγετες που αναγνωριζουν οτι η Ελλαδα κρατα στα χερια της ενα "καλο χαρτι" σ'αυτο το πολιτικο-οικονομικο "ποκερ"


Αν προσβληθουν, οι κοινωνίες κινδυνεύουν με αποσύνθεση και βία κι αυτό πρέπει να το σκεφθούν καλά και οι Ευρωπαιοι πολιτικοί που εξετάζουν το ενδεχόμενο παγώματος των μισθών του δημοσίου ενώ επιτρέπουν στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα να αυξάνονται με εκρηκτικό ρυθμό.


Η Γερμανία πρέπει να βρει αμεση λυση και να ανοίξει το πορτοφόλι της αν πρόκειται η Ελλάδα – και άλλες αδύναμες χώρες – να βγουν από την κρίση
Ο αγώνας για μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και για την εξεύρεση ενός συστήματος οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να λειτουργήσει ομαλά το ευρώ, είναι μάχη ολόκληρης της Ευρώπης.

Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα πέσουν ΟΛΟΙ

Οι Δυτικές κοινωνίες έχουν λάβει επαρκή προειδοποίηση του ρίσκου που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πολιτισμός όταν επιτρέπεται στις τραπεζες και σε αλλους οργανισμουςκαι  στους πλούσιους να ορίζουν τους κανόνες και να αγνοούν τις υποχρεώσεις τους.

Τακτικές της Wall Street, συναφείς με αυτές των subrime στεγαστικών δανείων στην Αμερική, «επιδείνωσαν την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και υποσκάπτει το ευρώ βοηθώντας ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κρύψουν τα αυξανόμενα χρέη τους αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η Αθήνα απέρριψε το Νοέμβριο πρόταση από την Goldman Sachs για ένα ανάλογο χρηματοοικονομικό προϊόν, ωστόσο παρόμοια προϊόντα είχαν δοθεί από την Goldman Sachs στην Ελλάδα το 2001, μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Ο συγκεκριμένος δανεισμός καταγράφηκε ως ""συναλλαγματική συναλλαγή"", αντί για "δάνειο" , βοηθώντας την Ελλάδα να επιτύχει τα Ευρωπαϊκά κριτήρια του ελλείμματος, καθώς τα δάνεια έμειναν εκτός των υποχρεώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό.