ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- http://alexandria323232.blogspot.com/ email: gdsdgreece@gmail.com ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Ειναι ομως αναφαιρετο δικαιωμα οιουδηποτε να μας ζητησει γραπτως την αποσυρση αναρτησης αιτιολογωντας εμπεριστατωμενα το αιτημα αποσυρσης
27 Φεβρουαρίου 2010
Κύμα κακοκαιρίας στη Νέα Υόρκη
Χιονοθύελλα πλήττει για άλλη μία μέρα τη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μείνουν κλειστά και εκατοντάδες πτήσεις να ακυρωθούν.
Την ίδια ώρα, οι βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν αρχίσει από χθες, Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι αύριο Σάββατο, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες σε ορισμένες περιοχές το χιόνι φθάνει ακόμη και στο ένα μέτρο.
Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από χθες το βράδυ στα αεροδρόμια του Νιούαρκ και του JFK λόγω του χιονιού, των ισχυρών άνεμων και της έλλειψης ορατότητας.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χθες Πέμπτη, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Σέντραλ Παρκ, όταν ένα κλαδί το οποίο είχε καλυφθεί από χιόνι έσπασε και έπεσε πάνω του.
Εν τω μεταξύ, μπροστά σε μια πρωτοφανή πρόκληση βρίσκονται οι κλιματολόγοι: να βρουν εξήγηση στο φαινόμενο των ακραίων καιρικών φαινομένων, και κυρίως των σφοδρών κυμάτων κακοκαιρίας, που συνεχίζουν να πλήττουν πολλές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου.
Μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την εγκυρότητα των προειδοποιήσεων από τους επιστήμονες ότι τα αέρια του θερμοκηπίου προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη. Η εκστρατεία αυτή δέχθηκε μεγάλο πλήγμα μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ είχε διατυπώσει υπερβολικές εκτιμήσεις όσον αφορά στο ρυθμό τήξης των πάγων των Ιμαλάιων.
«Υπάρχει έλλειμμα συνοχής», εξηγεί ο Κέβιν Τρένμπερθ, επικεφαλής του Τμήματος Κλιματολογικών Αναλύσεων του Αμερικανικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών, προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν επαληθεύτηκαν τα ανώτατα όρια που είχαν οριστεί για την παγκόσμια θερμοκρασία το 1998 ή το 2008.
«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε καλύτερες αναλύσεις σε συχνότερα διαστήματα», προσθέτει, εξηγώντας ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να περάσουν έξι χρόνια έως την επόμενη έκθεση του IPCC».