2 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ -ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

(ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ - ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ !!!)

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ  ΤΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ AΠΛΟ !

" ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ(ΓΑΥΔΟ)"

ΠΕΡΑΣΑΝ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ !!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΤΟΥ BLOG NEWS.IT.GR



Υδρογονάνθρακες στο 30% των δειγμάτων σε Ιόνιο και Κρήτη και μύρισε… πετρέλαιο! Αισιοδοξία από τα πρώτα δεδομένα, ενδιαφέρον ήδη από Total και Exon Mobile.

Κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη προκύπτουν από την επεξεργασία των πρώτων δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη από το σκάφος Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρίας Petroleum Geo Services.
Οι ερευνητές βρήκαν υδρογονάνθρακες στο 30% των δειγμάτων και αυτό δίνει το... πράσινο φως για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εξορύξεων.

Οι έρευνες έγιναν στην τεράστια θαλάσσια έκταση 225.000 τ.χλμ.
Συνολικά, στους τέσσερις μήνες των ερευνών, οι Νορβηγοί της PGS συνέλεξαν στοιχεία συνολικού μήκους καταγραφών 12.431 χλμ και σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ «καλύψαν μια έκταση όση η Ρουμανία, από την οποία μόνο η επιφάνεια στα νότια της Κρήτης ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου».

Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν ήδη στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο. Πρόκειται για τα ευρήματα από την επεξεργασία του 30% των σεισμικών απεικονίσεων που έγιναν από τον Νοέμβριο του 2012 έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2013.

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν ως... κράχτης για μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες όπως π.χ. η γαλλική Total ή αμερικανική Exon Mobile για να επενδύσουν στα ελληνικά κοιτάσματα. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των Νέων, βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τους Νορβηγούς.


Η ολοκλήρωση της ερμηνείας του πακέτου των σεισμικών δεδομένων αναμένεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013 και στη συνέχεια τα στοιχεία θα διατεθούν προς πώληση στην αγορά, με στόχο να προκηρυχθεί ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 εφόσον το επιτρέψουν και τα γεωπολιτικά δεδομένα. Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να γίνουν οι διαγωνισμοί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Από τις έρευνες για τις οποίες ενημερώθηκε το ΥΠΕΚΑ εξαιρέθηκαν Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο, καθώς βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμοί με βάση παλαιότερα σεισμικά δεδομένα.

News.it


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 12Ης ΜΑΙΟΥ 2010 (ΚΑΙ ΜΕ  ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ) ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΑΡΧΗ

ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ- ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ
Καποτε επι κυβερνησης Σημιτη οι τουρκοι στρατηγοι δηλωσαν οτι ειναι " δικη τους " η Νησος Γαυδος στα νοτιοδυτικα της Κρητης !!! προκαλωντας την αμεση αντιδραση του τοτε Υπουργου των εξωτερικων κ Θ.Παγκαλου, ο οποιος τους αποκαλεσε τρελλους και οτι πρεπει να πανε σε Νοσοκομειο - !
ΑΜ ΔΕ - !!!!
Οι τουρκοι στρατηγοι τα εχουν 400 και κανεις δεν καταλαβε γιατι εκαναν οι στρατηγοι αυτη την δηλωση και η εξηγηση ειναι μια-
Υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιων Νοτια της νησου Γαυδου και αν δειτε στον χαρτη (βλ κατω) εχει μια εξηγηση αυτο αφου η Γαυδος απεχει μολις λιγα ναυτικα μιλλια απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιων-και αυτος ηταν ο στοχος των Τουρκων και ισως εμμεσως πλην σαφως θελησαν με αυτον τον τροπο να διαπραγματευτουν τα ΙΜΙΑ και ισως την υφαλοκρηπιδα και τα 12 μιλλια "με την Γαυδο!
Καλο θα κανει η Ελλαδα -τωρα που λυνεται συντομα το οικονομικο της προβλημα, να αναθεσει σε σοβαρες εταιρειες EXPLORATION AND EXPLOTATION και ας μη ονειρευμαστε οτι υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιου στο Αιγαιο -

Ειδαμε τα αποτελεσματα με τα πετρελαια της Θασου το 1964-65 που εκαναν θαλασσιες γεωτρησεις -ξοδευτηκαν αρκετα χρηματα και αντλησαν μερικα βαρελια πετρελαιου και εμεις "πανυγηριζαμε" χαρουμενοι για αντληση 500.000 βαρελιων την ημερα οπως εγραφαν τοτε οι εφημεριδες !!και αυτο μονο για να καλυφθουν ορισμενοι για μιζες που πηραν γιαυτες τις γεωτρησεις η για να αιτιολογησουν το "μεροκαματο"

Δεν υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα στο Αιγαιο πελαγος, ισως λιγο περισσοτερα στο Νοτιο Ιονιο, ομως το "χρυσορυχειο" ειναι στην Νησο ΓΑΥΔΟ , και ας επικεντρωθουμε σε αυτο με μια συμβαση με μεγαλες εταιρειες χωρις χρηματα , μονο με ποσοστα απο τα κερδη πωλησεως του πετρελαιου.που θα αντλησουν οι ιδιοι.
Δεν χανουμε τιποτα να κανουμε μια προταση σε σοβαρες εταιρειες και " WHO KNOWS ?" ισως η Ελλαδα ορθοποδησει και να μεταβληθει σαν μεγαλη πετρελαιοπαραγωγικη χωρα στην Μεσογειο.
Η απαιτηση των τουρκων στρατηγων και η μικρη αποσταση της Γαυδου απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιου δεν αφηνει περιθωριο σκεψης  οτι η τουρκοι εκαναν κρυφες ερευνες για πετρελαια Νοτιως της Γαυδου εξ ου και αυτη η τρελλη απαιτηση τους οτι η Γαυδος ειναι τουρκικη !!




Δειτε ποσο κοντα ειναι η Γαυδος με την γραμμη των Λιβυκων κοιτασματων πετρελαιου συμφωνα με το δημοσιευμα μας της 12/Μαιου 2010

CROSCO National 801 Drilling for TOTAL in Libya
: www.gulfoilandgas.com 4/6/2010, Location: Africa

Drilling
CROSCO Integrated Drilling & Well Services Co., Ltd. is pleased to announce the ongoing and successful provision of drilling services for TOTAL E&P Libye in Libya. Drilling services are being provided with CROSCO 3000 HP drilling rig National 801 (National 1625 UDBE) on wildcat well A1-42/4 in Area 42, Block 4, Jabal Akhdar Uplift, Cyrenaica Platform.
Vlado Lescan, CROSCO’s General Manager Libya explained, ‘CROSCO is very pleased to have been given the opportunity by TOTAL E&P Libye to mobilize a drilling rig into the Libyan market and to provide drilling services for TOTAL E&P Libye. In addition to the drilling services being provided for TOTAL E&P Libye, CROSCO is also providing maintenance and spare part management services on an offshore Libyan production platform. Soon CROSCO is also looking forward to providing drilling services with the two CROSCO 2000 HP rigs that are in Libya. We look forward to providing all of our clients with knowledge and experience gained from two decades of work in Libya.

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ