12 Φεβρουαρίου 2015

Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών καταδικάστηκε ο καπετάνιος του Costa Concordia

Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών καταδικάστηκε ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου Costa Concordia, κρίθηκε υπεύθυνος για το ναυτικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων.
Ο καπετάνιος του Costa Concordia κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε με 16 χρόνια φυλάκιση.
Ο Σκετίνο αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη του πλοίου στις 13 Ιανουαρίου 2012, όταν συνέβη το μοιραίο ναυτικό δυστύχημα.
Ο Ιταλός καπετάνιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που το αποδόθηκαν και υποστήριξε ότι έγινε «αποδιοπομπαίος τράγος», λίγο πριν την τελική απόφαση της δίκης η οποία κράτησε 16 μήνες.
«Εδώ και 3 χρόνια είναι σαν να ζω σε μία κρεατομηχανή όπου με έχουν ρίξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των οποίων τη βία, αν κανείς δεν την έχει βιώσει, είναι δύσκολο να την κατανοήσει» είχε δηλώσει ο Σκετίνο, προτού αναλυθεί σε λυγμούς και διακόψει την τελική απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου.
Η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης 26 ετών στον κατηγορούμενο, την ώρα που οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει την αθώωσή του, υποστηρίζοντας ότι το ναυάγιο ήταν αποτέλεσμα ενός δυστυχήματος που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε ναυτικό.
Το δικαστήριο δε διέταξε την άμεση φυλάκιση του κατηγορουμένου καθώς έκρινε, σε αντίθεση με την εισαγγελία, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει.
ΠΗΓΗ: enikos.en