16 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεά μουσικών οργάνων στα μουσικά σχολεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Αθήνα
Νέα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση όλων των μουσικών σχολείων της χώρας ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».Ενέκρινε δωρεά ύψους 940.000 ευρώ για τη στήριξη των 43 μουσικών σχολείων σε όλη την επικράτεια.
Μέσω της πρωτοβουλίας το Ίδρυμα θα δωρίσει στα σχολεία 1.201 μουσικά όργανα, πολλά από τα οποία θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν από Έλληνες οργανοποιούς.
Σε αυτά περιλαμβάνονται 54 διαφορετικοί τύποι μουσικών οργάνων, όπως κλασική κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο, ταμπουράς, μπουζούκι και μαντολίνο. Μέρος των παραδοσιακών κρουστών οργάνων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τα μέλη του εργαστηρίου κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.
Η ιδέα για τη δωρεά προέκυψε έπειτα από επίσκεψη μαθητών μουσικού σχολείου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος και την πρωτοβουλία μαθητή του σχολείου να επικοινωνήσει στη συνέχεια με το Ίδρυμα και να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με το μέλλον της μουσικής παιδείας στη χώρα.
Για τον αρτιότερο σχεδιασμό της πρωτοβουλίας το Ίδρυμα προχώρησε σε ενδελεχή αναζήτηση, καταγραφή και εξέταση των αναγκών κάθε σχολείου, που διήρκεσε επτά μήνες.
Newsroom ΔΟΛ