10 Φεβρουαρίου 2015

Θερμά λόγια Πούτιν για Τσίπρα: Αγωνίζεται για το καλό του λαού του- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ..ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ.κ ΘΕΟΔΩΡΟ Β

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism
http://PanhellenicPost.com Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, όπου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.
Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το 2005. Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά εκδήλωση στην Όπερα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.
Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, που ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Πούτιν έρχονται μια ημέρα πριν τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
Πηγή: skai. gr