10 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα στήριξης, τελειώνουν όλα

Σόιμπλε: Εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα στήριξης, τελειώνουν όλα

Αθήνα
«Εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα βοήθειας, τελειώνουν όλα» λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι αναμένει να ακούσει κάτι δεσμευτικό από την Ελλάδα την Τετάρτη. Η νέα αυτή δήλωση του Β.Σόιμπλε, ανατρέπει το σκηνικό συγκρατημένης αισιοδοξίας για την έκβαση του έκτακτου Eurogroup που δημιουργούν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, προμηνύοντας ότι θα δοθεί σκληρή μάχη.

«Θέλουμε να ακούσουμε κάτι δεσμευτικό από την Ελλάδα την Τετάρτη. Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ένα νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν» είπε.

Ο Σόιμπλε, σπεύδει μάλιστα να διαψεύσει και τα περί σχεδίου της Κομισιόν και συμφωνίας με την Ελλάδα για πρόγραμμα-γέφυρα όπως θέλει να το ονομάζει η ελληνική πλευρά, μιλώντας για λανθασμένα δημοσιεύματα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση νέου προγράμματος για την Ελλάδα. «Έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται για την σύνοδο της G20.

«Ποτέ κανένας δεν ανάγκασε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα. Και κανείς εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας» πρόσθεσε αυστηρά ο Σόιμπλε.
Newsroom ΔΟΛ