16 Φεβρουαρίου 2015

Στ.Θεοδωράκης: Να βρούμε Πρόεδρο Δημοκρατίας εκτός πολιτικού συστήματοςΑθήνα
Τη δική του πρόταση για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα καταθέσει το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να τονίζει ότι «πρέπει να βρούμε Πρόεδρο εκτός πολιτικού συστήματος».

Το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες «που τους βγάζει το καπέλο η διεθνής κοινότητα» και υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζεται να ψάχνουμε συνέχεια στο ντουλάπι της πολιτικής για να βρούμε Πρόεδρο Δημοκρατίας».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κέρδισε ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην Ευρώπη και σημείωσε ότι «η όποια μεταπήδησή του θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το χαρτοφυλάκιο αυτό δεν θα χαθεί».

Τόνισε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός και ότι δεν θα πρέπει να απολογείται στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ιστορία της χώρας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό και επισήμανε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει κάτι από τη διαπραγμάτευση, θα πρέπει να δώσουν μία εξήγηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Παραμένει φίλος μου, μιλάμε στο τηλέφωνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες απόψεις και δεν σημαίνει ότι ο ένας νιώθει ότι πρέπει να είναι απέναντι στον άλλον, επειδή έχουμε αλλάξει κόμματα».

Newsroom ΔΟΛ