14 Μαΐου 2016

Σφαγή σε κλαμπ οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ιράκ: Πάνω από 16 νεκροί

Τζιχαντιστές εισέβαλαν σε κλαμπ οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ,προκαλώντας τη σφαγή τουλάχιστον 16 ατόμων, ενώ άλλα 20 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με βαρύτατους τραυματισμούς.
Η πόλη Σαμάρα βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα απόσταση από την πρωτεύουσα Βαγδάτη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο κτίριο εισέβαλαν άνδρες με αυτόματα και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους περίπου 50 οπαδούς των Μαδριλένων οι οποίοι βρίσκονταν μέσα, «θερίζοντας» τοους περισσότερους με τις σφαίρες τους.
Ο πρόεδρος του κλαμπ οπαδών Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαμάρα, Ζιάντ Σουμπχάν, δήλωσε πως «μία ομάδα από τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, μπήκαν μέσα στην καφετέρια οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, πυροβολώντας αδιακρίτως όσα άτομα βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα».
Σε ερώτηση για το κίνητρο της επίθεσης, ο πρόεδρος του συνδέσμου της ισπανικής ομάδας δήλωσε ξεκάθαρα πως «δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Πιστεύουν ότι είναι ενάντιο στο Ισλάμ. Πρόκειται για μία απίστευτη τραγωδία».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ισπανική Λίγκα ποδοσφαίρου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα αυτό και δήλωσε ότι οι σκέψεις όλων στη Μαδρίτη είναι στις οικογένειες των θυμάτων.
tilegrafima/gr