18 Μαΐου 2016

Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από τη ναυτική άσκηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2016 στο Αιγαίο

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2016» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» είναι διμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία περιλαμβάνει δραστηριότητες εν όρμω και εν πλω και αποσκοπεί στην προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και Αιγυπτιακού Ναυτικού, πραγματοποιώντας συνεκπαίδευση στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, στις διαδικασίες αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας καθώς και συνεκπαίδευση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.
Στην άσκηση συμμετείχε από Ελληνικής πλευράς μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία ομάδα ανορθοδόξου πολέμου και από Αιγυπτιακής πλευράς μία φρεγάτα, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, δύο πυραυλάκατοι, ένα ναρκοθηρευτικό, μία ομάδα ειδικών δυνάμεων και μαχητικά αεροσκάφη.
Την Δευτέρα 9 Μαΐου στην ημέρα επισήμων προσκεκλημένων (Distinguished Visitors Day) παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης.
Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ