28 Μαΐου 2016

Πούτιν: Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές ηθικές αξίες

Στο προεδρικό μέγαρο έφτασε στις 17.30 ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπου τον υποδέχθηκε στην επίσημη τελετή υποδοχής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή συνάντηση των δύο ανδρών, ενώ παρών στο προεδρικό είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του ελληνικού κράτους για την πρόσκληση. Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς τόσο στην οικονομία όσο και στη διεθνή ασφάλεια. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να βρούμε λύσεις»,ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε στο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έρχομαι εδώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχουμε διαχρονικές, παλιές, πνευματικές σχέσεις. Όπως πολύ σωστά επισημάνατε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων και σε εσάς και στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία για το ότι υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Α. Όρος. Εμείς όπως υπολογίσαμε περίπου 1.000 χρόνια βρίσκονται εκεί ρώσοι μοναχοί. Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες. Και βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Όπως αναφέρατε, αυτό θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον μήνα Μάρτιο, ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Και πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλους τομείς. Νομίζω τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους».
Παυλόπουλος: Η επίσκεψή σας γίνεται σε κρίσιμη συγκυρία
«Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στο προεδρικό μέγαρο. Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Ως προς τις προεκτάσεις της επίσκεψής σας έχω να κάνω δύο επισημάνσεις. Πρώτον, η επίσκεψή σας γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Συρία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το προσφυγικό αλλά και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας του ISIS», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.
Η άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και χωρίς προσδοκίες για την υπογραφή μεγάλων συμφωνιών έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16.50 το απόγευμα.
Τον υποδέχθηκε στην ανεπίσημη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί με αγήματα της ελληνικής αεροπορίας και του ελληνικού ναυτικού.
2705POUTIN (1).jpg
2705POUTIN (2).jpg
2705POUTIN (3).jpg
2705POUTIN (4).jpg
2705POUTIN (5).jpg
2705POUTIN (6).jpg
2705POUTIN (7).jpg
2705POUTIN (8).jpg
2705POUTIN (9).jpg