17 Μαΐου 2016

Σάλος από την παρουσία του τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον γάμο της κόρης του Ερντογάν

Σάλος από την παρουσία του τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον γάμο της κόρης του Ερντογάν

Σάλο προκάλεσε η παρουσία του αρχηγού του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στον γάμο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την αντιπολίτευση και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις.
Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, 64 ετών, ήταν ένας από μάρτυρες στη γαμήλια τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη. Η μικρότερη κόρη τουΤούρκου προέδρου, Σουμεγιέ παντρεύτηκε τον Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, η οικογένεια του οποίου είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η παρουσία του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτό το κοσμικό γεγονός, μία ημέρα μετά τον θάνατο οκτώ στρατιωτών στις επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, πυροδότησε θύελλα επικρίσεων.
Σε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑδικαιολόγησε την παρουσία του Χουλουσί Ακάρ στο γάμο λόγω μια ανάγκης που σχετίζεται με το «πρωτόκολλο» και υπογράμμισε το γεγονός ότι ο στρατηγός λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραστεί στις κηδείες των στρατιωτών.
«Διατέλεσε μάρτυρας στον γάμο της κόρης του Ερντογάν την ημέρα που 8 μάρτυρες κηδεύτηκαν» έγραψε χαρακτηριστικά η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sözcü, «η οργή φουντώνει κατά του πασά» (σ.σ ο όρος αυτός χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει κανείς τους στρατηγούς).
«Είναι σημαντικό η κριτική και τα σχόλια να είναι δίκαια και εποικοδομητικά» προσθέτει το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στο δελτίο τύπου απευθύνοντας έκκληση για «αποφεύγεται κάθε διχαστική γλώσσα» σε μια χρονική συγκυρία όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας αντιμετωπίζουν το PKK.
newpost.gr