ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- http://alexandria323232.blogspot.com/ email: gdsdgreece@gmail.com ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Ειναι ομως αναφαιρετο δικαιωμα οιουδηποτε να μας ζητησει γραπτως την αποσυρση αναρτησης αιτιολογωντας εμπεριστατωμενα το αιτημα αποσυρσης
19 Φεβρουαρίου 2010
Καναδάς: Πέθανε ο τελευταίος βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου
Ο Καναδός πρωθυπουργός Στέφεν Χάρπερ δήλωσε ότι ο Μπάμπκοκ ήταν ο τελευταίος συνδετικός κρίκος του Καναδά με την ιστορία του Μεγάλου Πολέμου.
Ο Τζον Μπάμπκοκ γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1900 σε μια φάρμα στο Οντάριο. Τον Φεβρουάριο του 1916, σε ηλικία 15 ετών κατατάσσεται στον στρατό δηλώνοντας πως είναι 18 ετών και αρχίζει η εκπαίδευσή του.
Προσπαθεί διακαώς να τοποθετηθεί στη πρώτη γραμμή του μετώπου, γνωρίζοντας ότι για να του επιτραπεί αυτό θα πρέπει να κλείσει το 19 έτος της ηλικίας του. Ωστόσο η επιμονή του φέρνει αποτελέσματα και τον στέλνουν στη Βρετανία όπου και αρχίζει η εκπαίδευσή του στο "Τάγμα των Νέων Στρατιωτών" που προετοίμαζε εφήβους για το μέτωπο.
Όμως δεν θα φτάσει ποτέ στα χαρακώματα καθώς στο διάστημα της εκπαίδευσής του υπογράφεται η ανακωχή των εχθροπραξιών.
Το 1920 αποφάσισε να ζήσει στις ΗΠΑ όπου και υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας από το 1921 έως και το 1924.
Μαθαίνει το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου προσπαθεί να στρατολογηθεί και πάλι στον αμερικανικό στρατό για να σταλεί να πολεμήσει.
Όμως και αυτή τη φορά δεν θα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου όπως ήθελε.
Η στρατολογική υπηρεσία του στρατού διαπίστωσε ότι δεν ήταν Αμερικανός υπήκοος και δεν είχε δικαίωμα να υπηρετήσει. Ο Μπαμπκοκ απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 1946.
"Σήμερα έφυγαν όλοι", είπε πρωθυπουργός του Καναδά, αναφερόμενος στους 650 χιλιάδες Καναδούς που υπηρέτησαν κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για το τέλος μιας γενιάς Καναδών που πάλεψαν για την ανεξαρτησία και το σεβασμό της χώρας στη διεθνή σκηνή.
Ο Καναδός πρωθυπουργός απέδωσε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τη φήμη που έχει η χώρα του για τον σεβασμό της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.
Σήμερα εν ζωή βρίσκονται ακόμη δύο βετεράνοι του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο 109 ετών Αμερικανός Φράνκ Μπάκλς, και ο βρετανικής καταγωγής Αυστραλός ηλικίας 108 ετών Κλοντ Χούλες.