13 Μαΐου 2017

Ο διάλογος του Μητσοτάκη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θέλω να ξέρετε, σας περιβάλλουμε με την αγάπη μας και αμέριστη εκτίμησή μας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Εγώ, Πρόεδρέ μου, αναχωρώ απόψε το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, για την Αλεξάνδρεια. Βρίσκομαι στον χώρο της Μέσης Ανατολής. Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος - Ελλάδα - Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική» είπε από την πλευρά του κ.κ. Θεόδωρος, προσθέτοντας ότι «στη Δυτική Αφρική θα βρεθώ κυρίως κοντά στα μικρά παιδιά για να τους πω ότι για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού».
«Χαίρομαι .που επισημαίνετε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος, διότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο - μεθαύριο, σε 10 - 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη. Και βέβαια, το έργο το οποίο επιτελείτε στην Αφρική, το ιεραποστολικό, είναι πάρα - πάρα πολύ σημαντικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οπότε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες
.press-gr.com/2017/05/blog-post_1814.html