15 Μαΐου 2017

Τουρκικός τύπος: «Πανικοβλήθηκε η Ελλάδα: Η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα»Ο βαλλιστικός πύραυλος της Τουρκίας που δοκιμάστηκε στηΣινώπη προκάλεσε την Ελλάδα. Ο ελληνικός Τύπος είχε αφιερώματα για τη δοκιμή υπό τον τίτλο «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να χτυπήσει την Αθήνα».
 
Η τελευταία δοκιμή πριν την παράδοση του πυραύλου εμβέλειας 280 χιλιομέτρων που αναπτύχθηκε από την Roketsan για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Η εκτόξευση παρακολουθήθηκε με ζωντανή σύνδεση από υπουργό Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ στη  διεθνή έκθεση οπλικών συστημάτων IDEF2017.
Ο τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος (KAAN)  μεγάλου βεληνεκούς, εδάφους- εδάφους, έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης από όχημα και σχεδιάστηκε  και παρήχθη με(τουρκικούς) εθνικούς πόρους.
Θεωρείται αξιόπιστος με υψηλές δυνατότητες κρούσης που θα υποστηρίξει το οπλικό σύστημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο ελληνικός Τύπος προέβη σε ανάλυση και σχολιάστηκε από στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους. Ο ελληνικός Τύπος πιστεύει ότι ο ελληνικός στρατός πρέπει να αλλάξει τις στρατηγικές του, δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει τώρα τη δυνατότητα να χτυπήσει την Αθήνα.
 
Το δημοσίευμα καταλήγει:
Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα  και η εμβέλεια του πυραύλου KAAN είναι 280 χιλιόμετρα.
 
(sondakika.com)
--
greeknation.gr