19 Μαΐου 2017

O Kόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (ΦΩΤΟ)

Η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Mεγαλειοτάτη Ελισάβετ B’ δέχθηκε στο Κάστρο Windsor της Αγγλίας, τον Κόπτη Πάπα Αλεξανδρείας και πατριάρχη της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου Θεόδωρο Β΄ με τον οποίο είχε συνάντηση και συνομιλία.


του Θωμά Αναστασιάδη
Την είδηση την διαβάσαμε στο Ρωσικό Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεωνwww.pravmir.com, επικαλούμενο ως πηγή του την αγγλική εφημερίδα Daily News.
Στην εθιμοτυπική επίσκεψη της 9-5-17,τον Προκαθήμενο Αγιώτατο συνόδευσαν ο Γενικός Επίτροπος της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Θεοφ/τος Επίσκοπος Γαλιλαίας κ.Άγγελος και ο εφημέριος του Γουίντσορ πρωτοπρεσβύτερος π.Δαυίδ Connor, σύμφωνα με δήλωση της κοπτικής ορθόδοξης εκκλησίας της Αιγύπτου. (حسن يوماً بعد يوم )
Ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στο Κάιρο, κ.John Casson, σε σχετική δήλωσή του στο Twitter, χαρακτήρισε τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ως «ιστορική».
«Η 66η βασίλισσα σε 1.500 χρόνια φιλοξένησε τον 118ο Πάπα της Αιγύπτου σε 2.000 χρόνια, δύο μορφές σοφίας και ιστορίας σε συνύπαρξη, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.
Ο συνονόματος του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεοδώρου Β’, εξελέγη τον Νοέμβριο του 2012, ως αρχηγός της Κοπτικής ορθόδοξης εκκλησίας της Αιγύπτου.
vimaorthodoxias.gr