26 Μαΐου 2017

Η βουτιά του Αρχιφύλακα στο Θερμαϊκό ηχηρή απάντηση στη μισθολογική... βουτιά των αστυνομικών

Ενώ όλοι βιώνουμε μια παρατεταμένη περίοδο καθίζησης, μια ανήλια διάθεση μας ακολουθεί παντού, λόγω της κρίσης ολκής που επισκιάζει τα πάντα, υπάρχουν παραδείγματα που μας κάνουν να
ευθυγραμμίζουμε την εκτροχιασμένη μας πορεία, άνθρωποι που εκπέμπουν λάμψη στη θαμπάδα που οι ειδικές συνθήκες μας επιβάλλουν…
Σ’ αυτές τις ειδικές συνθήκες πρέπει να επικεντρωθούμε…Τέτοιες συνθήκες ερμηνεύτηκαν περιφραστικά, αυτές που ο αστυνομικός βιώνει τον κίνδυνο  να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του ως ευσυνείδητος επαγγελματίας. Η αγωνία του να σώσεις μια ζωή που θέλει να παραιτηθεί από την αδιέξοδη καθημερινότητά του, δεν εκφράζεται περιφραστικά…Δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος της δικής του ζωής!!! Να βουτάς σε απύθμενα θολά νερά για να πολλαπλασιάσεις τις τελευταίες αναπνοές μιας γυναίκας και να την τραβήξεις πίσω στη ζωή…Έτσι, τα ξημερώματα τις 23-05-2017 λίγο μετά τις 06.00΄, το πλήρωμα του περιπολικού στο οποίο επέβαιναν ο Αρχιφύλακας ΠΕΠΑΝΙΔΗΣ Μηνάς του Α.Τ. Χαριλάου και ο Αρχιφύλακας ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ Δημήτριος του Α.Τ. Καλαμαριάς, λαμβάνοντας κλήση από το Κέντρο Άμεσης Δράσης για άτομο στη θάλασσα στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετέβηκαν σε τάχιστο χρόνο. Φτάνοντας και βλέποντας μία γυναίκα ηλικίας 60 ετών περίπου να επιπλέει σχεδόν ακίνητη και ανήμπορη να προσεγγίσει τη στεριά, έχοντας εγκαταλειφθεί από τις δυνάμεις της, ο πρώτος (Μηνάς), χωρίς δισταγμό βούτηξε στα βαθιά και ακάθαρτα νερά του Θερμαϊκού για να τη σώσει από βέβαιο πνιγμό…Με τη βοήθεια του δεύτερου αστυνομικού (Δημήτρη) και ενός υπαλλήλου του ΕΚΑΒ ,η γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή στη στεριά όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κι όμως, αυτοί οι αστυνομικοί , όλοι οι Αστυφύλακες της πρώτης γραμμής αντί της αξιοπρεπούς στάσης της πολιτείας απέναντί τους, τους φιλοδωρεί με ειδικό επίδομα συνθηκών της τάξεως των 55 ΕΥΡΩ…..
Όμως ,το φιλότιμο και το μεράκι δεν φτάνουν για να ισοφαρίσουν την αίσθηση αδικίας που δημιουργεί το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στον αστυνομικό. Κατά τη γνώμη μου, το επίδομα ειδικών συνθηκών, όπως βαπτίζουν το επίδομα κινδύνου, δεν πρέπει να ξεκινάει αλλά να καταλήγει σε ύψος στο βαθμό του Αστυφύλακα και όχι σε Ανώτατους Αξιωματικούς, οι οποίοι θα λαμβάνουν έως το οκταπλάσιο ποσό από αυτόν!
Ας σταματήσει να επικρατεί για τον μάχιμο αστυνομικό η αισιοδοξία της απελπισίας: « Αφού ο ασθενής δεν πέθανε , μπορεί να καλυτερεύσει»! Η ενεστώσα πολιτική ηγεσία να στοχεύσει άμεσα στην ίαση της τραυματισμένης αξιοπρέπειας του αστυνομικού, επαναπροσδιορίζοντας το μέγιστο οικονομικό ολίσθημα που διαπράττεται σε βάρος του…Εξάλλου, ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης το λέει ξεκάθαρα: « Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει…»
Μηνά και Δημήτρη,  το φιλότιμο και η υπηρεσιακή σας ευσυνειδησία ας παραδειγματίσουν ….και ας προβληματίσουν.

Αντωνόπουλος  Δημήτριος
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
 Μέλος του Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης
ekathess.gr
bloko.gr