8 Μαρτίου 2012

ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αφωνοι εμειναν οι ελληνες βλεποντας τα εκτροπα και την αγρια επιθεση εγκαθετων στην συναυλια του διεθνως αναγνωρισμενου  Μεγαλου Ελληνα τραγουδιστη Γιωργου Νταλαρα , ο οποιος εχει τιμησει την ελλαδα παντου οπου πηγε

O Γιώργος Νταλάρας την Δευτέρα στη συναυλία αλληλεγγύης που έδωσε στο Ίλιον έγινε θύμα αποδοκιμασίων από μια μερίδα κόσμου που βρέθηκε εκεί. Κάποιοι του πέταξαν μπουκάλια με νερό, γιαούρτια και του φώναζαν ύβρεις όπως «δοσίλογε» και προδότη. Ο ίδιος πριν από λίγες ώρες, αποφάσισε να απαντήσει στα όσα έγιναν με μια ανάρτηση που έκανε στο official website του. Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε:
«Για όσα στο Ίλιον έγιναν…
Επιλέγω να βρεθώ κοντά στον κόσμο. Με ανοιχτές πόρτες για όσους αγαπούν, αλλά κι όσους πικραίνονται. Σε κάθε περίπτωση με πράξεις, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δάφνες του χτες. Με ξεκάθαρη θέση που βασίζεται στα 42 χρόνια αυτόνομης πορείας.
Άλλωστε την κριτική την αποζητώ, μια κι από τον κόσμο έρχομαι και σε αυτόν αναφέρομαι. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ακόμα και των μειοψηφιών είναι κατοχυρωμένο. Όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το στηρίζω. Η δημοκρατία τους αφορά όλους. Την πλειοψηφία και τη μειοψηφία. Η κάθε άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.
Όμως, η πρακτική της βίας δεν έχει σχέση ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με τη δημοκρατία. Αντίθετα, η τεκμηρίωση, σε όσους θέλουν να κατακρίνουν την όποια πρωτοβουλία είναι απαραίτητη. Είναι οξυγόνο για την αμφισβήτηση, που για κάθε νέο και δυναμικό άνθρωπο, για κάθε κοινωνία αποτελεί όρο ζωής. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι απευθύνεται στα σωστά πρόσωπα. Είμαι φανατικά υπέρ του «όλα στο φώς».
Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές, μια και ο καλλιτέχνης αναπνέει όντας όρθιος δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον καθένα, με την ακαταμάχητη δύναμη της μουσικής και της ποίησης, κι όχι κρυμμένος.
Τη δική μου πρωτοβουλία, των συναδέλφων μου, των μουσικών, εκείνων που τη στήριξαν, την αγκάλιασε συντριπτικά ο κόσμος. Μπορεί η καλή είδηση να μην αποτελεί γεγονός, αλλά ευτυχώς είναι…
Αρκεί λοιπόν να φωτίσουμε και το αίσθημα των ανθρώπων που γεμίζουν αυτές τις συναυλίες.»
Γιώργος Νταλάρας