7 Μαρτίου 2012

Πέθανε η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη

Πέθανε η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη : Πέθανε το πρωί της Τετάρτης η ηθοποίος Σμαρούλα Γιούλη, τρεις μήνες μετά τον άδικο χαμό του συζύγου της και θεατρικού επιχειρηματία, Β. Λειβαδά.Η διάσημη ηθοποιός

Πέθανε το πρωί της Τετάρτης η ηθοποίος Σμαρούλα Γιούλη, τρεις μήνες μετά τον άδικο χαμό του συζύγου της και θεατρικού επιχειρηματία, Β. Λειβαδά.

Η διάσημη ηθοποιός είχε αρχίσει να εκδηλώνει προβλήματα υγείας, από όταν κάηκε ζωντανός ο σύζυγος της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από φωτιά που προκλήθηκε από αερόθερμο.

Στην κηδεία του είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η ψυχολογική της κατάρρευση ήταν πιθανότητα η αιτία που την οδήγησε στον θάνατο σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Η κηδεία της γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η Σμαρούλα Γιούλ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 9 ετών (το 1943), στην ταινία «Η φωνή της καρδιάς».Οι συμμετοχές της στα έργα «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και «Άννα Φρανκ»  είχαν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.

Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, όπου ανέβασαν έργα μεγάλων συγγραφέων.
Star.gr