5 Φεβρουαρίου 2015

Στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Μόσχα, Ρωσία
Διήμερη επίσκεψη στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα πραγματοποιήσει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην ατζέντα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή -η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και η σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων- βάσει ανακοίνωσης του Κρεμλίνου.

Η Αίγυπτος, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σίτου παγκοσμίως και ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού σίτου, έχει πληγεί από την απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει τις εξαγωγές σιτηρών για τη συγκράτηση των τιμών στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η Ρωσία, δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγές όπλων παγκοσμίως, επιδιώκει από την πλευρά της να ενισχύσει τις στρατιωτικές της σχέσεις με την Αίγυπτο.

Εν όψει της συνάντησης ο ανώτατος σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι πιθανώς θα συζητηθεί επίσης η συνεργασία Καΐρου-Μόσχας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Newsroom ΔΟΛ