6 Φεβρουαρίου 2015

Βρέθηκε με το τιμόνι στα χέρια ο πιλότος του αεροπορικού δυστυχήματος της TransAsia


transasia
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την πτήση της TransAsia που συνετρίβη στην Ταιβάν και στην οποία… βρήκαν τον θάνατο 31 άνθρωποι και άλλοι 12 αγνοούνται.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ ο πιλότος του αεροσκάφους της TransAsia που σκοτώθηκε όταν η πτήση GE235 κατέπεσε την Τετάρτη στον ποταμό της Ταϊπέι, Κιλούνγκ, κρατούσε ακόμη το χειριστήριο μέσα στο κόκπιτ όταν βρέθηκε το πτώμα του,.
Ο 42χρονος Λιάο Τσιέν-Τσουνγκ χαρακτηρίστηκε ήρωας από τον δήμαρχο της Ταϊπέι και τον Τύπο γιατί προτού ρίξει το αεροπλάνο στον ποταμό απέφυγε την πρόσκρουση σε κτίρια που θα προκαλούσε πολύ περισσότερα θύματα.
Το αεροπλάνο με 58 επιβαίνοντες κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το μικρό νησί Κινμέν που βρίσκεται κοντά στην ακτή της ηπειρωτικής Κίνας, αλλά ελέγχεται από την Ταϊβάν. Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν αλλά 12 εξακολουθούν να αγνοούνται.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν το αεροπλάνο να χάνει ύψος, στη συνέχεια να χτυπάει σε έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και να βυθίζεται σε ποταμό σπάζοντας σε πολλά κομμάτια.
Η τελευταία επικοινωνία των πιλότων με τον πύργο ελέγχου ήταν “SOS, SOS, η φλόγα του κινητήρα έσβησε!”. Όταν η φλόγα, που καίει υπό κανονικές συνθήκες σ’ έναν κινητήρα, σβήσει, ο κινητήρας σταματάει. Κανονικά ένα δικινητήριο, όπως το συγκεκριμένο αεροπλάνο, πρέπει να μπορεί να πετάει με έναν μόνο κινητήρα.
Τα πτώματα του Λιάο και του συγκυβερνήτη ανασύρθηκαν από το πιλοτήριο του αεροπλάνου όπου βρέθηκαν να κρατούν ακόμη το χειριστήριο και τα πόδια τους να φέρουν πολλά συντριπτικά κατάγματα.
“Προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σώσουν το αεροπλάνο”, γράφει σήμερα ο Τύπος της Ταϊβάν επικαλούμενος ανώνυμες εισαγγελικές πηγές που εμπλέκονται στις έρευνες για το δυστύχημα.
Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν ανασυρθεί κι αναμένεται ότι από την εξέτασή τους θα προκύψουν στοιχεία σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποιες πληροφορίες ενδεχομένως να δημοσιοποιηθούν αργότερα σήμερα.
makeleio