24 Οκτωβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Στις Συμπληγάδες μεταξύ δανειστών και κοινωνίας

Ο Ολάντ έφυγε και ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην σκληρή πραγματικότητα με το grexit να χτυπά και πάλι την πόρτα της χώρας καθώς το ζήτημα των κόκκινων δανείων αποτελεί για τους δανειστές το νέο πεδίο που θα κρίνει την απόλυτη προσαρμογή της κυβέρνησης Τσίπρα στα σχέδια δανειστών και ευρωζώνης.

Το γεγονός προκαλεί έντονη ανησυχία στο Μαξίμου. Μάλιστα από το κυβερνητικό στρατόπεδο διακρίνουν προσπάθεια των δανειστών να "υποτάξουν" την κυβέρνηση και τη χώρα σε ένα μοντέλο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που δεν συνάδει ακόμη και με το ίδιο το πλαίσιο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

Παράλληλα οι προγραμματιζόμενες απεργίες, κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια για πρώτη φορά απέναντι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς με αφορμή την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική προκαλεί πονοκέφαλο στο κυβερνών κόμμα, που νοιώθει να βρίσκεται στις Συμπληγάδες δανειστών και κοινωνίας.

Ήδη το ΠΑΜΕ έχει διοργανώσει συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενώ τα πλοία δένουν από τις 2 έως 4 Νοεμβρίου, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία, οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και για τις 12 Νοεμβρίου, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου και λίγο πριν από την ψήφιση του ασφαλιστικού, αλλά και του προϋπολογισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος χαρακτήρισε καθοριστικές για την κυβέρνηση και τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα κριθεί και η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους εντός και εκτός Ελλάδος να ποντάρουν ακόμη στο σενάριο...tsiprasexit!

NEWSIT.GR