30 Οκτωβρίου 2015

Θέλουν τους Έλληνες... άστεγους - Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα σεκυβέρνηση και δανειστές είναι σε εξέλιξη με φόντο και τους πρώτης κατοικίαςπλειστηριασμούς 
 
Οι δανειστές επιμένουν και δεν φαίνεται να «χαμπαριάζουν» από τις εκκλήσεις να μην προκαλέσουν με την άκαμπτη στάση τους μια ακόμη γενιά νεο-αστέγων. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τοκουαρτέτο βάζει ως όρους και κριτήρια να προστατεύονται τα ακίνητα με αντικειμενική αξία μέχρι 120.000 ευρώ- κι ενώ οι αντικειμενικές ακόμα δεν έχουν αναπροσαρμοστεί και βρίσκονται πολύ ψηλά. 
 
Επιπλέον ζητά το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 16.000 ευρώ, ενώ τα χρέη προς το δημόσιο να μην ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. 
 
Εαν αυτά τα κριτήρια ισχύσουν τότε είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που δεν θα χάσουν το σπίτι τους ενώ εικόνες σαν της Ισπανίας με τις αναγκαστικές εξώσεις δεν θα φαντάζουν πλέον μακρινές. 
 
Την ίδια ώρα από τη Δευτέρααπελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί κατοικιών και οι εξώσεις, καθώς και όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά όχι για την πρώτη κατοικία.
 
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείοΔικαιοσύνης δεν δίνει νέα παράταση στην κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση είχε εκδοθεί στα μέσα Ιουλίου λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
 
Έτσι, πρακτικά, ανοίγει ο δρόμος για εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, ανάμεσά τους και οι πλειστηριασμοί. 
newpost.gr